Premier League-spits baart opzien en scheldt eigen club uit tijdens feestje
Zaterdag, 29 januari 2022 om 11:00 • Dominic MostertLaatste update: 14:10

Brentford heeft een onderzoek ingesteld naar een video waarop Ivan Toney te zien is. De spits heeft iets uit te leggen nadat op sociale media een video verscheen waarop hij, samen met een andere vrouw, 'fuck Brentford' zegt. De video lijkt te zijn gemaakt tijdens een feestje. Het is onduidelijk waarom Toney zijn eigen club uitschold: de video duurt slechts enkele seconden en bevat nauwelijks context. Toney heeft inmiddels via een statement op social media gereageerd op de video.

Volgens journalist Jay Harris van The Athletic is Brentford 'op de hoogte' van de video, maar wil men verder niet reageren. Andere media melden dat de club wel een onderzoek heeft ingesteld. De 25-jarige Toney was dit seizoen goed voor 6 doelpunten en 2 assists in 21 wedstrijden voor Brentford in de Premier League. Hij is een vaste basisklant onder trainer Thomas Frank, maar de vraag is of Toney na zijn uitspraak tot de selectie zal behoren voor de eerstvolgende wedstrijd.

Volgende week zaterdag speelt Brentford tegen Everton in de vierde ronde van de FA Cup. The Bees kunnen Toney in ieder geval goed gebruiken op het veld, want de aanvaller is momenteel in vorm. Hij was in de laatste twee competitiewedstrijden van Brentford trefzeker. Zowel tegen Manchester United (1-3 nederlaag) als tegen Wolverhampton Wanderers (1-2 nederlaag) leverde zijn doelpunt echter geen positief resultaat op.

"Ik ben ervan op de hoogte dat er een video van mij rondgaat op social media, die opgenomen is in Dubai waar ik op vakantie was", zo laat Toney in een statement weten. "Mijn taalgebruik in de video was onacceptabel. De video is geknipt en bewerkt, maar ik accepteer de impact en realiseer me dat ik niet in deze situatie had moeten komen. Ik heb aan de manager uitgelegd wat er gebeurd is en mijn excuses aangeboden, maar ik wil ook sorry zeggen dat alle fans van Brentford. Ik vind het geweldig om voor de club en voor jullie te spelen. Ik ben komende week terug op het trainingsveld en hoop dat we door mijn doelpunten nog veel wedstrijden kunnen winnen."

 
Premier League
 
Brentford FC
 
Ivan Toney

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties