Benfica maakt komst van Roger Schmidt officieel wereldkundig
Woensdag, 18 mei 2022 om 19:40 • Tom RofekampLaatste update: 19:46

Roger Schmidt is definitief de nieuwe hoofdtrainer van Benfica, zo meldt de Portugese topclub woensdag. De Duitse trainer, die op 1 juli na twee jaar afscheid neemt als coach van PSV, heeft een contract getekend tot medio 2024. Dat is geen verrassing, want internationale media meldden begin april al een akkoord tussen Schmidt en Benfica. Fabrizio Romano meldde onlangs al dat Schmidt voor twee jaar zou tekenen in Lissabon..

BILD schreef eerder dat president van Benfica Rui Costa tijdens de winterstop al contact zocht met Schmidt. Club en coach kwamen recentelijk tot een akkoord over de voorwaarden voor het dienstverband. In december werd Schmidt ook in verband gebracht met de op dat moment vacante trainerspositie bij RB Leipzig, nadat de Duitse club trainer Jesse Marsch had ontslagen wegens tegenvallende resultaten. Schmidt werkte eerder succesvol bij Red Bull Salzburg, een andere club uit het Red Bull-concern, maar diverse media meldden al snel dat hij niet tijdens het seizoen de overstap zou maken. In april maakte BILD ook melding van de interesse van Hertha BSC in Schmidt. De club uit de Bundesliga zou echter te horen hebben gekregen 'dat hij op zoek was naar een andere uitdaging'.

Meer: Schmidt geconfronteerd met heet hangijzer: ‘Heb er iets over gehoord'

Bij Benfica neemt Nélson Veríssimo momenteel tijdelijk de honneurs waar, van wie Schmidt het binnenkort overneemt. Jorge Jesus werd eind december door o Glorioso op straat gezet vanwege tegenvallende resultaten en sindsdien is Benfica op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Record wist eind maart te melden dat Schmidt topkandidaat was om volgend seizoen aan de slag te gaan in Lissabon vanwege zijn offensieve voetbalfilosofie. Benfica wist weliswaar ten koste van Ajax de laatste acht in de Champions League te bereiken, maar de prestaties in eigen land vielen wat tegen. Benfica eindigde het seizoen op de derde plaats, waardoor men kwalificatierondes moet afwerken richting de Champions League.

Schmidt streek in 2020 neer bij PSV als definitieve opvolger van de ontslagen Mark van Bommel. De bedoeling van de Eindhovense clubleiding was om het contract van de de Duitse oefenmeester met twee jaar te verlengen, maar hij koos 'puur op gevoel' ervoor om dat niet te doen. PSV staat momenteel tweede in de Eredivisie, vier punten achter koploper Ajax. Onder leiding van Schmidt veroverde PSV dit seizoen de Johan Cruijff Schaal en de TOTO KNVB Beker. Het seizoen werd afgesloten op de tweede plaats in de Eredivisie.

 
Eredivisie
 
Primeira Liga
 
Benfica
 
PSV
 
Roger Schmidt

Poll
Gaat Roger Schmidt slagen bij Benfica?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties