Volendam kan vrijdag promoveren na vermakelijk restant van ADO - Jong PSV

De wedstrijd tussen ADO en Jong PSV werd op 12 maart na 26 minuten spelen bij een 0-1 stand (doelpunt van Johan Bakayoko) gestaakt, nadat door een stroomstoring tot twee keer toe de stadionlampen uitvielen. Opvallend genoeg waren er voorafgaand aan het restant opnieuw problemen met de lichtmasten: één van de vier stadionlampen weigerde aanvankelijk aan te gaan. Kort voor achten sprong de lichtmast alsnog aan, waardoor het spel enkele minuten na de geplande aanvangstijd hervat kon worden.

Bizar toeval: Stadionlampen zorgen wéér voor problemen bij ADO - Jong PSV

Het was lang de vraag of er überhaupt gevoetbald kon gaan worden.Lees artikel

In de nog negentien resterende minuten in de eerste helft waren de beste kansen voor ADO, via Thomas Verheydt en Samy Bourard. Jong PSV liet zich pas na de rust van tien minuten - waarin overigens een tl-balk boven een vak met ADO-fans los kwam te hangen - voor het eerst zien, met een schot van Bakayoko. Met 55 minuten op de klok slaagde ADO erin om de een maand geleden opgelopen achterstand weg te poetsen. Doelman Kjell Peersman had nog een antwoord op de inzet van Ricardo Kishna, maar kon niet voorkomen dat Verheydt vanuit de rebound de 1-1 op het scorebord bracht.

Nigel Thomas bracht PSV snel daarna weer op voorsprong, nadat hij kort daarvoor nog onterecht werd teruggefloten voor buitenspel. Na twee man te hebben uitgespeeld schoot hij in de korte hoek de 1-2 binnen. ADO liet zich echter niet uit het veld slaan door de Eindhovense treffer: Peersman redde aanvankelijk nog op een inzet van Verheydt, maar was een minuut later kansloos op een kopbal van de spits. Met het ingaan van het Haags kwartiertje was Kishna dicht bij de eerste voorsprong van het duel. Namens Jong PSV was Bakayoko nog gevaarlijk, maar in de gelijke stand kwam geen verandering meer.

ADO bezet door de remise de zesde plaats in de Keuken Kampioen Divisie, met 63 punten. Excelsior en Roda JC Kerkrade hebben evenveel punten, terwijl FC Eindhoven met een punt meer de derde plaats bezet. De achterstand van FC Eindhoven op FC Volendam bedraagt echter zeven punten, waardoor FC Volendam zich vrijdag met een zege op FC Den Bosch kan verzekeren van promotie. In dat geval is de ploeg van trainer Wim Jonk met daarna nog twee wedstrijden niet meer te achterhalen door de naaste achtervolgers.