PSV bevestigt: Ramzi neemt bij Jong PSV stokje over van Van Nistelrooij
Vrijdag, 20 mei 2022 om 15:51 • Dominic MostertLaatste update: 15:54

Adil Ramzi wordt de opvolger van Ruud van Nistelrooij als trainer van Jong PSV, zo brengt de Eindhovense club vrijdag officieel naar buiten. De voormalig aanvaller was dit seizoen al de assistent-trainer van Van Nistelrooij, slaagt later deze maand waarschijnlijk voor zijn opleiding als coach betaald voetbal en gaat vanaf deze zomer dus aan de slag als hoofdtrainer bij de beloftenploeg. Ramzi heeft een contract voor twee seizoenen ondertekend.

"Ik ben trots dat ik komend seizoen de leiding heb over een betaald voetbalelftal. Ik ben klaar voor deze verantwoordelijkheid", aldus de ambitieuze Ramzi op de website van PSV. "Ik ben dankbaar voor het vertrouwen van PSV. PSV heeft mij de kans gegeven om mijn carrière na het voetbal vorm te geven. Daar ben ik de club dankbaar voor. Na veel positieve ervaringen in de afgelopen jaren, heb ik de keuze gemaakt om me volledig op dit vak te richten. Ik kijk uit naar deze nieuwe fase van mijn loopbaan en hou daarbij het doel van Jong PSV scherp voor ogen: zo veel mogelijk spelers klaarstomen voor de A-selectie. De basis daarvoor is ruimschoots aanwezig."

Directeur voetbalzaken John de Jong vertrouwt erop dat Ramzi klaar is voor de klus bij Jong PSV: "Hij heeft zich de afgelopen jaren in verschillende rollen bij PSV bewezen, is bekend met de filosofie van PSV Academy en het talent dat op PSV Campus De Herdgang speelt. We vertrouwen hem het trainerschap van Jong PSV toe." De volledige invulling van de technische staf van het beloftenelftal wordt op korte termijn naar buiten gebracht.

Vorige maand stond Ramzi in het kader van zijn opleiding al eenmalig voor de groep in een wedstrijd tegen MVV Maastricht (2-2). Voor de gelegenheid deed Van Nistelrooij toen een stapje terug. Kort na de wedstrijd bevestigde Ramzi dat hij met PSV in gesprek was over een aanstelling als hoofdtrainer van Jong. Eerder was hij al assistent-trainer in de jeugd, bij de beloften en hoofdmacht van PSV, terwijl hij ook PSV Onder 17 onder zijn hoede heeft gehad. In zijn actieve voetballoopbaan speelde hij tussen 2000 en 2004 voor PSV.

Ramzi wordt de eerste coach in het Nederlands voetbal met een Marokkaans-Nederlandse achtergrond. Die eer betekent veel voor hem. Vanuit zijn geboorteland kreeg hij recentelijk ook het voorstel om bondscoach te worden bij de nationale Onder 20, maar hij gaf de voorkeur aan een toekomst bij PSV. Nu krijgt hij de kans zijn trainersloopbaan echt gestalte te geven met zijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaald voetbal.

De opvolger van Van Nistelrooij ligt in ieder geval goed bij Johan Bakayoko, de sterspeler van Jong PSV. Toen de negentienjarige aanvaller in maart werd verkozen tot beste talent van de derde periode, was Ramzi aanwezig bij de prijsuitreiking. "Ik heb hem in elk seizoen bij PSV als trainer of assistent-trainer gehad en hij is als coach en mens heel belangrijk geweest voor mijn ontwikkeling. Daarom vond ik het fijn dat hij me daarbij vergezelde", zei Bakyoko toen.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

 
Keuken Kampioen Divisie
 
Jong PSV
 
PSV
 
Adil Ramzi
 
Ruud van Nistelrooij

Poll
Goede keuze van PSV?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties