Alfred Schreuder tekent bij Ajax en maakt doelstelling bekend
Donderdag, 12 mei 2022 om 16:06 • Dominic MostertLaatste update: 16:24

Ajax, Club Brugge en Alfred Schreuder hebben overeenstemming bereikt over de overgang van de trainer naar Amsterdam. Schreuder begint na dit seizoen als opvolger van Erik ten Hag en tekent een contract met een looptijd van twee jaar, zo maakt Ajax bekend. In de overeenkomst is een optie opgenomen voor nog een derde seizoen.

"Hoofdtrainer worden bij Ajax is eervol en voor mij een geweldige kans, die ik met beide handen aangrijp. Ik vind het daarnaast ook erg leuk om terug te keren, want in de anderhalf jaar die ik bij Ajax werkte heb ik het enorm naar mijn zin gehad bij de club", reageert Schreuder, die in januari 2018 als assistent van Erik ten Hag naar Amsterdam kwam. "Ik wil in Amsterdam graag prijzen winnen met een team dat attractief voetbal speelt. Met een goede balans tussen ervaren topspelers en de vele grote talenten. Maar eerst wil ik met Club Brugge het seizoen succesvol afsluiten. Afscheid nemen met de hoofdprijs, dat is erg belangrijk en ik zal er alles aan doen om dat te bewerkstelligen."

Het artikel gaat verder onder de video
'De club moest oud papier verzamelen om niet failliet te gaan'
Meer videos

Meer: ‘In wedstrijden tegen Emmen en Volendam moet hij de kans krijgen bij Ajax’ | Driessen: ‘Louis van Gaal wordt weer opgezadeld met twee probleemgevallen’

Algemeen directeur Edwin van der Sar prijst zich gelukkig met de komst van Schreuder. "Alfred staat bij ons bekend als een tactisch sterke trainer met goede en veelzijdige oefenstof. Hij heeft de afgelopen jaren ervaring opgedaan als hoofdtrainer en als assistent-trainer bij topclubs in verschillende landen en competities. We hebben er veel vertrouwen in dat hij de weg die wij met Ajax enkele jaren geleden zijn ingeslagen een goed vervolg kan gaan geven. Zowel in de Eredivisie als in de Champions League."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

"Het doet me ook goed dat we nu duidelijkheid hebben over deze belangrijke positie binnen de club", vervolgt Van der Sar. "De komende periode zal de selectie voor volgend seizoen verder vorm gaan krijgen. Daar zijn Gerry Hamstra en Klaas Jan Huntelaar, die ook met Alfred spraken, druk mee bezig." Schreuder maakt het seizoen af bij Club Brugge, waarmee hij kampioen van België hoopt te worden.

In januari 2009 beëindigde Schreuder zijn voetballoopbaan en werd hij bij Vitesse assistent-trainer. Na een half jaar keerde hij terug bij FC Twente. In zijn eerste jaar als assistent bij die club pakte hij de Johan Cruijff Schaal en werd tevens kampioen van Nederland. In 2011 won hij tevens de Johan Cruijff Schaal en de KNVB beker. Gedurende het seizoen 2014/2015 was de Barnevelder hoofdtrainer van FC Twente. Daarna werd hij assistent bij het Duitse TSG 1899 Hoffenheim, alvorens als rechterhand van Ten Hag bij Ajax aan de slag te gaan.

Daarna keerde hij als hoofdtrainer terug bij Hoffenheim, om vervolgens in de zomer van 2020 als assistent van Ronald Koeman bij Barcelona te werken. Dat tijdperk kwam ten einde na het ontslag van Koeman in oktober vorig jaar. Begin januari werd hij als hoofdtrainer aangesteld bij het Belgische Club Brugge. Hij heeft daar een doorlopend contract, maar kiest toch voor een overstap naar Ajax.

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Alfred Schreuder

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties