ESPN: Marcos Senesi heeft keuze tussen Argentinië en Italië gemaakt
Zaterdag, 14 mei 2022 om 20:15 • Dominic MostertLaatste update: 20:24

Marcos Senesi zal aansluiten bij de Argentijnse nationale ploeg voor de komende interland tegen Italië, zo meldt Esteban Edul op Twitter. De journalist van de Argentijnse tak van ESPN geeft aan dat de verdediger op 1 juni deel zal uitmaken van de wedstrijdselectie, mocht hij de schifting overleven. Vrijdag maakten diverse journalisten uit Italië nog bekend dat hij eveneens opgeroepen werd voor de voorselectie van gli Azzurri, maar die oproep lijkt hij dus naast zich neer te leggen. Het nieuws is overigens nog niet bevestigd door de stopper zelf.

Senesi kwam vrijdag plotseling voor een bizar dilemma over zijn interlandloopbaan te staan. De verdediger van Feyenoord werd volgens journalisten uit Italië opgeroepen voor de wedstrijd van 1 juni tegen zijn geboorteland Argentinië. Omdat Senesi zowel een Italiaans als Argentijns paspoort heeft, is hij speelgerechtigd voor beide landen. Hij zou dan ook de eerste speler ooit kunnen worden die door twee landen wordt opgeroepen voor dezelfde wedstrijd.

Meer: Marcos Senesi kan uitgerekend tegen Italië debuteren in Argentijnse ploeg

De Italiaanse journalist Mirko Calemme meldde dat Roberto Mancini, de bondscoach van Italië, heeft gebeld met Senesi om te laten weten dat hij de verdediger wil oproepen. Op dit moment lijkt Senesi de voorkeur te geven aan een interlandloopbaan bij Argentinië. Vooralsnog werd hij echter voortdurend genegeerd door bondscoach Lionel Scaloni. Senesi overleefde in het verleden echt nog nooit de schifting, waardoor een definitieve oproep uitbleef.

Italië en Argentinië treffen elkaar in het kader van de zogenoemde Finalissima, een wedstrijd tussen de winnaars van het EK en de Copa América. Dat affiche werd in 1985 en 1993 al eens afgewerkt en werd nieuw leven ingeblazen na het EK en de Copa América van vorig jaar. De wedstrijd wordt gespeeld op Wembley en maakt deel uit van een nauwere samenwerking tussen de UEFA en de CONMEBOL.

De 25-jarige Senesi groeide op in Argentinië, maar is ook van Italiaanse komaf. Mede door zijn Italiaanse paspoort kon hij makkelijk aan een werkvergunning komen nadat hij in 2019 voor zeven miljoen euro overstapte van San Lorenzo naar Feyenoord. Hij speelde een interland voor Argentinië Onder 23 in 2019, maar werd nooit opgeroepen voor de A-ploeg.

 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
Argentinië
 
Italië
 
Marcos Senesi

>
CONMEBOL/UEFA Finalissima
Italië
-
-
Argentinië
Woensdag, 1 juni 2022 om 20:45
Meer nieuws
   
12:51
12:51
Bodyguard Ten Hag krijgt het aan de stok met journalist: 'Don't push me!'
73
   
11:59
11:59
Vijf genomineerde trainers voor Rinus Michels Award zijn bekend
104
   
11:37
11:37
Liverpool betaalt zes miljoen en heeft Championship-sensatie definitief binnen
28
   
10:42
10:42
United presenteert McClaren en Van der Gaag: 'Schat aan Europese ervaring'
14
   
10:20
10:20
Loodzware route voor PSV: kans aanzienlijk op confrontatie met Schmidt
75
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties