Feyenoord verklaart uitdelen van eerste profcontract aan Shaqueel van Persie
Maandag, 16 mei 2022 om 18:50 • Mart van MourikLaatste update: 18:57

Shaqueel van Persie heeft zijn eerste profcontract bij Feyenoord getekend, zo maakt de club bekend via de officiële kanalen. De vijftienjarige aanvaller van Feyenoord Onder 16 zette maandagmiddag in De Kuip zijn handtekening onder een overeenkomst die hem tot medio 2025 aan de Rotterdammers verbindt.

Van Persie, zoon van voormalig Feyenoord-spits en huidig jeugdtrainer Robin van Persie, is trots dat hij bij Feyenoord zijn eerste profcontract heeft getekend. "Omdat ik al sinds mijn tiende jaar bij de club speel is deze dag extra speciaal voor mij", vertelt Van Persie op de clubsite. "Feyenoord voelt voor mij als een soort tweede huis. De supporters, het stadion, alles is hier gewoon prachtig. Mijn droom is uiteindelijk om in De Kuip te spelen en het daar goed te doen."

"We zijn als club zeer tevreden over de ontwikkeling die Shaqueel bij Feyenoord doormaakt", voegt Rini Coolen, Head of Academy van Feyenoord, eraan toe. "Hij is inzichtelijk sterk, beschikt over een uitstekende winnaarsmentaliteit, maakt gemakkelijk doelpunten en laat tijdens trainingen en wedstrijden zien een echte leider te zijn. Het ondertekenen van zijn eerste contract is voor hem dan ook een mooie beloning", aldus Coolen.

Sinds de zomer van 2017 is Van Persie actief in de jeugdopleiding van Feyenoord. Eerder voetbalde de vleugelaanvaller al in de jeugdopleidingen van zowel Fenerbahçe als Manchester City, toen hij met zijn vader meereisde tijdens diens periodes in Turkije en Engeland. Bij Feyenoord Academy is de linkspoot op dit moment bezig aan zijn vijfde seizoen, terwijl hij aanvoerder is van Feyenoord Onder 16.

 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
Robin van Persie

>
Eredivisie
Feyenoord
1
2
FC Twente
Zondag, 15 mei 2022 om 14:30
Meer nieuws
   
23:34
23:34
'Openda past voor tweede kans, maar gaat Club wel 11 miljoen opleveren'
10
   
22:52
22:52
Transfers Keuken Kampioen Divisie 2022/23: MVV heeft beet in Zweden
14
   
22:28
22:28
Kogel is door de kerk: Ajax breekt contract van Naci Ünüvar met drie jaar open
137
   
22:12
22:12
'Gerenommeerde PL-speler opgepakt vanwege verdenking van verkrachting'
27
   
21:38
21:38
Hans Kraay jr. ziet belangrijkste zomertransfer van PSV op onverwachte plek
61
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties