Go Ahead wil stunten en meldt zich in de strijd om Jürgen Locadia
Zondag, 26 juni 2022 om 20:34 • Jordi TomasowaLaatste update: 20:57

Jürgen Locadia keert mogelijk terug in de Eredivisie. Go Ahead Eagles heeft geïnformeerd naar de diensten van de 28-jarige aanvaller, zo weet Voetbal International. NEC toonde eerder al interesse. Locadia loopt uit zijn contract bij VfL Bochum, waardoor de aanvalsleider transfervrij opgehaald kan worden. Zijn salariseisen zullen echter voor veel clubs een struikelblok vormen.

De Gelderlander meldde half mei dat NEC nog niet in gesprek zou zijn met Locadia en dat het bovendien nog maar de vraag is of de Nijmegenaren aan de salariseisen van de spits kunnen voldoen. De transfer lijkt alleen gerealiseerd te kunnen worden met de hulp van Marcel Boekhoorn. De miljardair is sinds vorig seizoen de geldschieter van de club uit Nijmegen. Naast NEC is ook Go Ahead Eagles concreet geïnteresseerd in Locadia

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Locadia maakte in januari 2018 voor circa zestien miljoen euro de overstap van PSV naar Brighton & Hove Albion. Hij werd in de afgelopen jaren door Brighton verhuurd aan TSG Hoffenheim en FC Cincinnati, waarna begin dit jaar een transfervrij vertrek naar VfL Bochum volgde. "Ik had al eerder in de Bundesliga gespeeld en wilde weer minuten maken op dit niveau", zei Locadia vorige maand tegenover het Eindhovens Dagblad. "Dat lukte heel aardig, maar door een blessure kon ik daarna niet meer in actie komen." Het Duitse blad Kicker meldde dat Locadia geen toekomst meer bij Bochum heeft en hij op zoek moet naar een andere club.

Een terugkeer naar PSV leek twee maanden geleden nog geen optie voor Locadia. "Mede door blessures is het de laatste jaren allemaal wat minder geweest dan ik wilde, maar mijn ambities zijn er nog altijd. Ik hoop nog een aantal jaren in het buitenland te kunnen spelen, voordat ik naar de eredivisie terugkeer", aldus de spits.

 
Eredivisie
 
Go Ahead Eagles
 
NEC
 
Jürgen Locadia

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties