Engelse fan die kopstoot uitdeelde aan tegenstander veroordeeld tot celstraf
Donderdag, 19 mei 2022 om 17:50 • Shane JebbinkLaatste update: 17:57

De fan die dinsdagavond na de overwinning van Nottingham Forest tegen Sheffield United (3-3 na twee wedstrijden, 3-2 in de penaltyreeks) een kopstoot gaf aan Billy Sharp heeft een celstraf gekregen van bijna een half jaar. Het incident gebeurde tijdens de zogenaamde pitch invasion van de supporters van de thuisploeg. Nadat de beelden van de aanval waren vrijgegeven, kwam de dader al vrij snel naar het politiebureau om zichzelf aan te geven.

De 30-jarige seizoenkaarthouder van Nottingham is nu dus door de rechtbank veroordeeld tot 24 weken gevangenisstraf. Ook moet hij een schadevergoeding betalen aan Sharp en mag hij tien jaar niet in de buurt komen van een voetbalstadion. Eerder maakte Nottingham al bekend de dader levenslang te schorsen. De advocaat van de man gaf in de rechtbank aan dat hij 'enorm veel' alcohol had genuttigd en dat hij onbewust tegen Sharp was aangelopen.

Nottingham keurde het gedrag van de fan direct na de wedstrijd af. "Nottingham Forest Football Club is ontsteld om te horen dat onze voormalige speler, Billy Sharp, is aangevallen toen hij het veld verliet na de wedstrijd van vanavond in The City Ground", begint de club zijn statement op de officiële website. "De club zal samenwerken met de autoriteiten om de persoon op te sporen zodat hij een gepaste straf ontvangt voor zijn acties, waaronder een levenslange schorsing van Nottingham Forest. De club wil zich ook verontschuldigen tegenover Billy persoonlijk en bij Sheffield United Football Club."

Sharp, die in het seizoen 2012/13 uitkwam voor Forest, was zelf ook ontdaan door de gebeurtenis. De 36-jarige Engelsman reageerde op zijn Instagram echter met klasse. "Ik wil Nottingham feliciteren met de overwinning en wens hen veel succes voor de finale. Eén klootzak zal mijn respect voor de Forest-supporters niet wegnemen, zeker als ex-speler van Forest. Bedankt voor alle berichten en steunbetuigingen."

Nottingham is met de overwinning op Sheffield United nog maar één stap verwijderd van een terugkeer naar de Premier League, waar het in 1999 uit degradeerde. In de finale van de play-offs in het Wembley Stadium wacht Huddersfield Town, dat in de andere halve finale afrekende met Luton Town (2-1 over twee wedstrijden). 'De wedstrijd van 200 miljoen', zoals de finale van de play-offs ook wel wordt genoemd door het enorme bedrag dat de winnaar krijgt uitgekeerd in tv-gelden en dergelijke, vindt plaats op zondag 29 mei. De winnaar van het duel bemachtigt het laatste beschikbare Premier League-ticket.

 
Football League Championship
 
Nottingham Forest
 
Sheffield United

>
Championship
Nottingham Forest
1
2
(p)
Sheffield United
Dinsdag, 17 mei 2022 om 20:45
Poll
Wie pakt het laatste Premier League-ticket?
Nottingham Forest
Huddersfield Town
Meer nieuws
   
22:52
22:52
Transfers Keuken Kampioen Divisie 2022/23: MVV grijpt beet in Zweden
14
   
22:28
22:28
Kogel is door de kerk: Ajax breekt contract van Naci Ünüvar met drie jaar open
122
   
22:12
22:12
'Gerenommeerde PL-speler opgepakt vanwege verdenking van verkrachting'
25
   
21:38
21:38
Hans Kraay jr. ziet belangrijkste zomertransfer van PSV op onverwachte plek
40
   
21:01
21:01
Gnonto geeft Feyenoord enorme steun in de rug: spits wil alléén naar Eredivisie
133
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties