'Feyenoord kan overbodige Bozeník aan nog eens drie clubs kwijt'
Donderdag, 23 juni 2022 om 18:25 • Tim CozijnsenLaatste update: 18:29

Róbert Bozeník heeft over belangstelling niets te klagen. De bij Feyenoord op een zijspoor geraakte aanvaller uit Slowakije staat volgens het doorgaans goed ingevoerde 1908.nl op de lijstjes van Hamburger SV, Sparta Praag en Ferencvárosi TC. Het Twitter-account wist vorige maand nog te melden dat Bozeník in verregaande onderhandelingen was met Slavia Praag, al leverde dat toen geen definitieve transfer op. Ook Hertha BSC en Legia Warschau zijn recentelijk met hem in verband gebracht.

De toekomst van Bozeník ligt hoogstwaarschijnlijk buiten Rotterdam. De pas 22-jarige spits werd afgelopen seizoen verhuurd aan Fortuna Düsseldorf, maar kon in Duitsland geen potten breken. Bozeník kwam in 20 van de 34 wedstrijden op het tweede niveau in Duitsland in actie, en wist daarin 2 keer het net te vinden. Zijn laatste doelpunt maakte hij op 16 oktober vorig jaar, in de uitwedstrijd bij Hamburger SV (1-1). Feyenoord legde in januari 2020 vier miljoen euro neer voor de spits, die nog vastligt tot medio 2024. De verwachting is dat het transferbedrag bij een eventuele verkoop een stuk lager zal liggen.

Meer: Twee nieuwe gegadigden azen op overbodige Feyenoord-spits

"Het is een blinde die superhard werkt. Hij doet er alles voor, maar het is niet zo'n goede speler", zo vatte Perez augustus vorig jaar de aanvaller uit Slowakije nog samen. Arno Vermeulen was destijds van mening dat Feyenoord diezelfde maand zowel Bozeník als Bannis weg moest doen en 'een goede spits' moest halen. "Ze hebben nu twee spelers waarbij ik merk dat Feyenoord geen vertrouwen in ze heeft. Ze vinden ze allebei niet goed. Feyenoord moet een spits halen waarvan iedereen zegt: 'Verdomd zeg, dat is een goede spits'."

Bozeník begon zijn profcarrière bij MSK Zilina, waar hij zich met 19 doelpunten in 58 officiële wedstrijden in de kijker wist te spelen van Feyenoord. In Rotterdam kon de spits echter nooit overtuigen. In anderhalf seizoen noteerde hij 4 doelpunten in 28 officiële wedstrijden namens Feyenoord, waarna werd besloten om hem tijdelijk bij Fortuna Düsseldorf te stallen.

 
Eredivisie
 
1. Bundesliga
 
Gambrinus Liga
 
Feyenoord
 
Slavia Prague

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties