Feyenoord krijgt nul op het rekest en ziet Zoet verlengen in Serie A
Vrijdag, 20 mei 2022 om 15:16 • Tom RofekampLaatste update: 15:36

Jeroen Zoet gaat voor zijn kans bij Spezia. De 31-jarige sluitpost is doorgaans tweede keus bij de huidige nummer zestien van de Serie A, maar is enorm op zijn plek bij de club. Op zijn beurt is Spezia 'onder de indruk van de professionaliteit' van Zoet, waardoor hij zijn aflopende verbintenis met twee jaar verlengt. Daarmee slaat de elfvoudig Oranje-international interesse van onder meer Feyenoord in de wind. Het Eindhovens Dagblad meldde vrijdagochtend al dat Zoet zou gaan verlengen bij Spezia.

"Ik ben erg blij dat ik mijn contract heb verlengd en dat ik zoveel emoties bij deze club heb mogen ervaren. Mijn familie en ik zijn hier erg gelukkig, we voelen ons thuis en ik ben klaar om de toekomstige sportieve uitdagingen aan te gaan", zo verklaart Zoet vrijdag na het zetten van de handtekeningen. Clubpresident Philip Platek is blij met het aanblijven van de doelman. "Jeroen is een voorbeeldige professional met een belangrijke carrière achter de rug. Zijn ervaring zal van fundamenteel belang zijn voor de groei van onze jonge talenten en we zijn erg blij dat we zijn contract hebben verlengd."

Zoet maakte in de zomer van 2020 voor anderhalf miljoen euro de overstap van PSV, waar hij zes seizoenen lang de onbetwiste eerste keus was, maar in zijn laatste jaar zijn plek verloor aan Lars Unnerstall. De geboren Veendammer begon als eerste keeper in Italië, echter gooide een liesblessure al na twee duels roet in het eten. Ivan Provedel deed het uitstekend als vervanger van Zoet en gaf zijn plek onder de lat nooit meer weg.

Ondanks zijn geringe perspectief op speeltijd verlengt Zoet zijn verbintenis dus tot medio 2024. De clubleiding bij Spezia is te spreken over de professionaliteit die de doelman naar de spelersgroep uitstraalt, waardoor een verlenging ook van hun kant de insteek was. Ook onderhouden Provedel en Zoet de concurrentiestrijd ten spijt een erg goede relatie; de twee proberen elkaar constant naar een hoger niveau te brengen.

Zoet laat daarmee de veelvuldige belangstelling die er voor hem was links liggen. Onder meer Feyenoord en diverse andere Eredivisie-clubs zouden hengelen naar de diensten van de goalie. 1908 schreef half april dat Zoet een terugkeer naar Nederland serieus overwoog, mede omdat hij voor de tweede keer vader zou worden. In de toekomst zou Zoet wel degelijk openstaan voor een terugkeer naar zijn geboorteland, maar nu is zijn streven om nog zo veel mogelijk wedstrijden in de Serie A te spelen. Feyenoord Transfermarkt weet tevens dat dit ook te maken heeft met een belastingregel die eraan komt voor buitenlandse spelers in Italië. Bij een contractverlenging zou Zoet deze regel nog kunnen omzeilen.

 
Eredivisie
 
Serie A
 
Spezia Calcio
 
Feyenoord
 
Jeroen Zoet

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties