PSG beëindigt ellenlange soap en kondigt contractverlenging Mbappé aan
Zaterdag, 21 mei 2022 om 20:47 • Tom RofekampLaatste update: 21:26

De kogel is door de kerk: Kylian Mbappé blijft Paris Saint-Germain trouw, zo meldt de club via de officiële kanalen. De steraanvaller heeft zijn in juni aflopende contract met twee jaar verlengd tot medio 2025. Mbappé schermde lange tijd met interesse van Real Madrid en had zelfs een mondeling akkoord met de Koninklijke, maar geeft nu toch de voorkeur aan een langer verblijf in de Franse hoofdstad.

"Ik ben erg blij", luidt de reactie van Mbappé zelf in het statement van PSG. Bij een club als deze, die alles geeft om te presteren op het hoogste niveau, kan ik blijven groeien. Ik ben ook blij om in Frankrijk te blijven, het land waar ik ben geboren, ben opgegroeid en opgebloeid." Voorzitter Al-Khelaïfi spreekt van 'een exceptioneel moment in de geschiedenis van de club'. "Mbappé wordt de hoeksteen van het project van de club komende jaren, zowel binnen als buiten het veld. Ik ben erg trots en blij - we gaan de mooiste pagina's van onze geschiedenis tegemoet."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: ‘Dus wat nu? We gaan Mbappé hierom niet kruisigen in ieder geval’

Real gaf eerder deze week te kennen optimistisch te zijn wat betreft de transfervrije overstap van Kylian Mbappé. De Koninklijke hoopte dinsdag al groen licht te krijgen van de sterspeler van PSG, maar hij vroeg Real om meer bedenktijd. De gesprekken van vorige week, waarin ook de portretrechten van Mbappé ter sprake kwamen, werden door Real als 'erg positief' ervaren. Gianluca Di Marzio meldde eerder zaterdag echter dat PSG op het punt stond om de contractverlenging wereldkundig te maken. Vrijdag meldde de journalist al dat er een belangrijke doorbraak was gerealiseerd in de onderhandelingen.

Florentino Pérez zou op zijn beurt de spelers van Real Madrid hebben verteld dat Mbappé niet naar Real komt. De voorzitter van de Spaanse grootmacht kwam na het gelijkspel tegen Real Betis (0-0) in de kleedkamer om het nieuws te brengen, aldus COPE. De belangenbehartigers van Mbappé vroegen volgens Marca tweehonderd miljoen euro aan tekenpremie: het bedrag dat Madrid in augustus 2021 bood. Een heet hangijzer voor Mbappé waren zijn portretrechten. De stervoetballer stelde harde eisen en kwam met Real overeen dat hij 75 tot 80 procent daarvan kon behouden, terwijl dat normaal gesproken rond de 50 procent ligt.

Met het gladstrijken van de laatste plooien leek de climax van de soap rondom Mbappé nabij. De aanvaller is echter ook altijd naar PSG blijven luisteren. De Franse grootmacht was bereid om ver te gaan voor zijn sterspeler. Le Parisien meldde onlangs dat hij tegen een netto jaarsalaris van vijftig miljoen euro per seizoen en een netto tekenpremie van honderd miljoen euro voor twee seizoenen kon bijtekenen. Het voorstel van PSG klonk Mbappé vertrouwder in de oren dan dat van Real, wat voor hem de doorslag gaf.

 
Paris Saint-Germain
 
Real Madrid
 
Kylian Mbappé

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties