Rangnick kan het niet laten om zwak punt van Ronaldo aan te wijzen
Zondag, 22 mei 2022 om 09:49 • Tom RofekampLaatste update: 09:55

Ralf Rangnick steekt de hand in eigen boezem bij de beroerde prestaties van Manchester United dit seizoen. The Red Devils liepen kwalificatie voor de Champions League mis en kunnen zelfs een Europa League-ticket nog verspelen - iets wat de Duitse oefenmeester zichzelf aanrekent. Toch wil Rangnick daags voor de seizoenafsluiter tegen Crystal Palace kwijt dat hij gedwongen was om United op een bepaalde manier te laten spelen, vanwege een gebrek bij Cristiano Ronaldo.

Manchester United bevindt zich momenteel op de zesde stek in de Premier League, maar kan op de slotdag van de competitie nog ingehaald worden door West Ham United. Dat is onvoldoende voor een club van dergelijke statuur, erkent ook Rangnick. "Ik ben meer dan zelfkritisch. Ik had het beter moeten doen. Ik verwachtte dat mijn staf en ik dit team hadden kunnen ontwikkelen op een duurzamere manier. Dat konden we niet en het zijn niet alleen de spelers die de schuld moeten krijgen, ook wij."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: Sensatie in de maak? Zaakwaarnemer Ronaldo dineert met Laporta | Meeting Ronaldo en Ten Hag uitgesteld vanwege ‘familieomstandigheden’

Rangnick wordt gevraagd naar een voor de pers opvallend mankement van United: het gebrek aan drukzetten. Ronaldo wordt al snel opgebracht. "Op een gegeven moment moesten we compromissen vinden. Cristiano heeft een paar (24 over alle competities, red.) goals gemaakt, maar Cristiano - en ik geef hem niet de schuld, hij deed het geweldig in die duels - is geen pressing monster. Zelfs toen hij jong was was hij niet een speler die huilde en schreeuwde 'Hoera, het andere team heeft de bal, waar kunnen we die terugveroveren?"

De 63-jarige interim-manager, die na dit seizoen een adviserende rol bij United gaat combineren met een job als bondscoach van Oostenrijk, moest echter meerdere compromissen sluiten om bepaalde spelers op te kunnen blijven stellen. "Misschien he, ben we er zelfs een paar te weinig gemaakt. Dat is ook mogelijk, want we hebben nooit de goede balans gevonden tussen wat we nodig hebben met én zonder bal."

 
Premier League
 
Manchester United
 
Cristiano Ronaldo
 
Ralf Rangnick

>
Premier League
Crystal Palace
1
0
Manchester United
Zondag, 22 mei 2022 om 17:00
Meer nieuws
   
06:57
06:57
'Nieuwe competitie lonkt voor Dries Mertens; management reeds gespot'
0
   
06:35
06:35
De Jong komt met raad voor Xavi Simons: 'Daar moet je mee leren omgaan'
19
   
23:30
23:30
Oefenduels Eredivisie: Tannane scoort voor NEC; Sparta wint met 0-24
35
   
23:20
23:20
Sarina Wiegman leidt Engeland op volgepakt Old Trafford naar openingszege EK
16
   
22:08
22:08
Orkun Kökçü verlaat trainingskamp Feyenoord; Slot roept direct vervanger op
27
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties