Daders leveren gestolen kampioensmedaille Pioli af bij de politie
Dinsdag, 24 mei 2022 om 15:15 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 15:18

De kampioensmedaille van Stefano Pioli is terecht. De oefenmeester van AC Milan werd zondagavond na afloop van de laatste competitiewedstrijd tegen Sassuolo (0-3) bestolen van het eremetaal, toen hij met zijn ploeg de eerste Scudetto in elf jaar greep. La Gazzetta dello Sport schrijft dinsdag dat drie daders de medaille hebben afgegeven bij de lokale politie. Het drietal zegt de medaille buiten de kleedkamer te hebben gevonden.

De festiviteiten rond het titelfeest van AC Milan liepen voor Stefano Pioli al snel uit op een fiasco, toen hij werd besloten van zijn kampioensmedaille. In eerste instantie werd vermoed dat een fan het eremetaal van de nek van Pioli had gehaald. De oefenmeester deed een oproep om de medaille terug te brengen. De Serie A beloofde de Italiaan een nieuwe medaille indien de originele niet zou worden teruggebracht. Zo ver komt het niet. De daders van de diefstal hebben zich dinsdag gemeld op het politiebureau met het aandenken.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Het Mapei Stadium kleurde zondag rood en zwart, toen Milan op bezoek bij Sassuolo met 0-3 wist te winnen en daarmee voor het eerst in elf jaar de Scudetto greep. Van de 21.000 zitplaatsen waren er zo'n 17.000 kaartjes verkocht aan fans van Milan. Na het laatste fluitsignaal bestormden zij het veld om de spelers te eren. Bij de festiviteiten raakte Pioli dus zijn medaille kwijt. Het is niet precies bekend hoe de coach de medaille is kwijtgeraakt. Al snel na het kampioensduel verschenen foto's op Instagram waarop de drie waren te zien.

"Mijn kampioensmedaille is gestolen, iemand heeft die van mijn nek gehaald. Ik wil degene die hem heeft meegenomen graag oproepen om hem weer terug te geven. Ik zou erg dankbaar zijn, het is de enige kampioensmedaille die ik heb", zei Pioli tegen La Repubblica. De Serie A kwam vervolgens met een reactie op social media en beloofde Pioli een nieuwe kampioensmedaille indien het origineel niet teruggebracht zou worden. Het is voor Pioli zijn eerste landstitel als trainer. Als speler werd hij kampioen met Juventus.

Pioli kon tevens rekenen op een individuele prijs. Na afloop van de kampioenswedstrijd werd hij gekroond tot Trainer van het Jaar in de Serie A. De 56-jarige keuzeheer droeg de prijs op aan zijn vader, die in 2019 vlak voor zijn aanstelling bij AC Milan overleed. "Ik denk dat hij heel trots op mij is, waar hij nu ook mag zijn." Milan bleef in de laatste zestien wedstrijden ongeslagen. De laatste vijf werden allemaal in winst omgezet. Uiteindelijk bedroeg de voorsprong op stadsgenoot en aartsrivaal Internazionale twee punten.

 
Serie A
 
AC Milan
 
Stefano Pioli

>
Serie A
Sassuolo
0
3
AC Milan
Zondag, 22 mei 2022 om 18:00
Meer nieuws
   
23:30
23:30
Oefenduels Eredivisie: Tannane scoort voor NEC; Sparta wint met 0-24
34
   
23:20
23:20
Sarina Wiegman leidt Engeland op volgepakt Old Trafford naar openingszege EK
15
   
22:47
22:47
De Jong komt met raad voor Xavi Simons: 'Daar moet je mee leren omgaan'
16
   
22:08
22:08
Orkun Kökçü verlaat trainingskamp Feyenoord; Slot roept direct vervanger op
27
   
21:47
21:47
Loïs Openda vertrekt voor tien miljoen euro bij Club Brugge
27
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties