Pierre van Hooijdonk vindt uitspraken Justin Bijlow direct na afloop ongepast
Donderdag, 26 mei 2022 om 19:02 • Mart van MourikLaatste update: 11:01

Justin Bijlow kijkt met een positief gevoel terug op de afgelopen Europese campagne. Woensdagavond verloor Feyenoord in de finale van de Conference League met 1-0 van AS Roma, maar bij de doelman overheerst het gevoel van trots. Direct na het interview liet analist Pierre van Hooijdonk in de studio van ESPN weten dat hij de woorden van Bijlow enigszins ongepast vindt.

"Natuurlijk was het geweldig om weer op het veld te staan", opende Bijlow direct na het laatste fluitsignaal voor de camera van ESPN. "Maar ik had hier toch liever met een ander gevoel gestaan. Dit is verschrikkelijk. We wilden heel graag die cup meenemen, om het publiek te bedanken en om Feyenoord weer op de kaart te zetten. Helaas is het niet zo gegaan. In de tweede helft komen we wel een stuk beter uit de startblokken. Toen wisten we ook een paar goede kansen te creëren. We hadden de druk erop en dan zie je dat zij moeite hebben met ons. Maar het was helaas niet goed genoeg. Balen."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Hoewel Bijlow aangaf dat de nederlaag hard aankwam, vertelde hij dat het gevoel van trots overheerst. "Het is een beetje cliché wat ik zeg, maar we kunnen niets anders dan trots zijn op het team. Het was wel twintig jaar geleden dat we voor het laatst een Europese finale speelden. Dat klinkt mooi en politiek correct, maar het is wel zo. Maar voor nu is het vooral heel verschrikkelijk dat we de cup niet mee naar Rotterdam kunnen nemen", besloot de doelman.

Van Hooijdonk keek met enigszins gefronste wenkbrauwen naar het interview van Bijlow. "Ik vond dat Justin Bijlow nu te snel naar het positieve ging. Kijk, ik begrijp dondersgoed wat hij bedoelt en over drie vier dagen mag hij die kaart heus wel spelen, maar dit maak je misschien één keer in je leven mee. Voor de meeste spelers is dit gewoon echt eenmalig", aldus Van Hooijdonk. Collega Kenneth Perez was het overigens niet eens met zijn collega. "Jij wil de teleurstelling eraf zien druipen en dat je ziet dat hij er echt ziek van is."

 
Conference League
 
AS Roma
 
Feyenoord
 
Justin Bijlow
 
Pierre van Hooijdonk

>
UEFA Europa Conference League
AS Roma
1
0
Feyenoord
Woensdag, 25 mei 2022 om 21:00
Meer nieuws
   
12:29
12:29
'FC Twente gaat dit seizoen meedoen in de top 3, Feyenoord valt erbuiten'
42
   
12:04
12:04
Mark Parsons ontslagen als bondscoach van de Oranje Leeuwinnen
43
   
11:38
11:38
Juventus werkt aan snelle deal: Memphis Depay op weg naar Turijn
56
   
11:06
11:06
Franse media likken de wonden en vrezen voor hete coëfficiëntenstrijd
88
   
10:46
10:46
Tete ging door een diep dal: 'Waren dagen dat ik behoorlijk in de put zat'
12
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties