'City wil defensie verversen en zet twee namen op nominatie om te vertrekken'
Woensdag, 1 juni 2022 om 15:19 • Laatste update: 15:26

Nathan Aké en Oleksandr Zinchenko mogen komende zomer voor een goed bod vertrekken bij Manchester City, zo meldt The Times. De international van Oranje stond afgelopen winter nog in de concrete belangstelling van West Ham United en lijkt op weg naar de uitgang.

Aké werd twee jaar geleden voor 45 miljoen euro door Manchester City overgenomen van Bournemouth. De verdediger moet het onder trainer Josep Guardiola voornamelijk doen met een reserverol. Sinds zijn overstap van Bournemouth kwam Aké tot veertig officiële wedstrijden voor the Citizens. Het afgelopen seizoen lukte het hem opnieuw niet om uit te groeien tot een basisspeler. Guadiola deed een beroep op de verdediger tijdens veertien Premier League-duels, waarin hij goed was voor twee goals.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Aké werd vorige maand voor de tweede keer in zijn carriere landskampioen met City en gaf vervolgens aan voorlopig niet aan een vertrek te denken. "Ten opzichte van vorig jaar zit er verbetering in", zei de verdediger tegenover Ziggo Sport. "Ik heb ook in meer belangrijke wedstrijden meegedaan. Natuurlijk wil je altijd zoveel mogelijk wedstrijden spelen, maar ik zie het als een verbetering van vorig jaar. En hopelijk gaat het volgend jaar wéér beter."

Naast Aké is City ook bereid om bij een 'redelijk bod' afscheid te nemen van Oleksandr Zinchenko. De Oekraïense international moet op de linksbackpositie João Cancelo voor zich dulden. Zinchenko heeft volgens Engelse media echter over belangstelling niet te klagen. De 25-jarige verdediger kan naar verluidt rekenen op interesse van Arsenal, Newcastle United en Everton.

 
Premier League
 
Manchester City
 
Arsenal
 
Newcastle United
 
Nathan Aké

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties