Stunt lijkt daadwerkelijk reëel: Bale start gesprekken met Cardiff City
Donderdag, 23 juni 2022 om 07:59 • Rian RosendaalLaatste update: 08:05

De entourage van Gareth Bale is de gesprekken gestart met Cardiff City, meldt de BBC.
De Welshe club, uitkomend in de Championship, zou willen stunten met het binnenhalen van de steraanvaller. Beide partijen lijken echter nog geenszins dicht bij een akkoord; er liggen nog talloze andere aanbiedingen voor de onlangs bij Real Madrid vertrokken aanvaller.

Bale kondigde onlangs in een emotionele brief zijn afscheid aan bij Real, na negen seizoenen in dienst van de Champions League-winnaar. De 32-jarige speler kan nu met een transfervrije status voor een andere club kiezen. Bale is reeds in verband gebracht met een terugkeer bij Tottenham Hotspur, terwijl er ook geruchten zijn dat hij kiest voor een avontuur in de MLS. De routinier kan nu dus ook kiezen voor de club uit zijn geboortestad Cardiff. De 105-voudig international van Wales speelde nooit voor de nummer achttien van afgelopen seizoen.

Vanwege de plaatsing voor het WK in Qatar zet Bale nog geen punt achter zijn loopbaan, zo liet hij onlangs weten na de 1-0 overwinning op Oekraïne in de play-offs om een WK-ticket. Volgens de BBC denkt Cardiff hierdoor kans te maken om Bale te strikken. The Bluebirds willen op korte termijn terugkeren in de Premier League en hopen dat die ambitie de aanvaller aanspreekt. Het bestuur denkt dan ook aan een contract voor meerdere seizoenen, al wil de clubleiding geen commentaar geven op de geruchten rondom de mogelijke komst van Bale.

Voor het ambitieuze Cardiff lijkt vooral het financiële plaatje lastig te worden. Bale verdiende bij Real omgerekend circa 700.000 euro per week, meer dan de gehele selectie van Cardiff wekelijks opstrijkt. De BBC verwacht echter dat de clubloze aanvaller bereid is om genoegen te nemen met een veel minder riant salaris. Bale heeft in ieder geval 'ladingen aan aanbiedingen van andere clubs', zo liet hij weten na de zege op Oekraïne in het Cardiff City Stadium. Bale had een groot aandeel in de enige treffer, want zijn vrije trap verdween via het hoofd van Andriy Yarmolenko in het doel van de opponent.

Emotionele Bale kondigt definitief vertrek aan bij 'droomclub' Real Madrid

In een open brief gaf de aanvaller te kennen dat hij de Champions League-winnaar gaat verlaten.Lees artikel

 
Football League Championship
 
Cardiff City
 
Real Madrid
 
Wales
 
Gareth Bale

Poll
Zie jij Cardiff City stunten met de komst van Gareth Bale?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties