Voormalig jeugdinternational Oranje kiest Vieira boven Ten Hag
Woensdag, 22 juni 2022 om 19:57 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 20:18

Crystal Palace heeft de strijd om Malcolm Ebiowei gewonnen. Daardoor kan Erik ten Hag een streep zetten door de naam van een van zijn transfertargets. De achttienjarige aanvaller maakte afgelopen seizoen indruk bij Derby County en speelde zich daarmee in de kijker bij verschillende clubs uit de Premier League, waaronder Manchester United. Fabrizio Romano meldt woensdag dat Ebiowei tot 2027 gaat tekenen bij Palace. De aanvaller droeg in 2018 twee keer het shirt van Oranje Onder 15.

Transferexpert Fabrizio Romano zegt dat de handtekeningen onder het contract van Ebiowei snel gezet zullen worden. De linkspoot heeft zijn medische keuring al succesvol afgerond en zal snel gepresenteerd worden in Londen. Daarmee lijkt Patrick Vieira de strijd om de linkspoot gewonnen te hebben. Naast the Red Devils grijpen vele andere clubs mis. Ook AS Monaco zou zijn interesse kenbaar hebben gemaakt. In een eerder stadium gaven Leeds United en Tottenham Hotspur al aan een bod te overwegen. Ebiowei is van origine een spits maar kan ook op de vleugels uit de voeten.

Afgelopen seizoen genoot hij onder Wayne Rooney zijn doorbraak in het eerste van the Rams, waar hij er mede door puntenaftrek niet in slaagde om degradatie naar het derde niveau af te wenden. Ebiowei doorliep de jeugdopleidingen van Arsenal, Rangers FC en Derby County. Bij laatstgenoemde club maakte hij indruk in verschillende jeugdteams, wat ertoe leidde dat Rooney hem beloonde met een kans in de A-selectie. Ebiowei kwam zestien keer in actie in de Championship, waarvan elf keer als basisspeler. Daarin wist hij één treffer te noteren.

Ebiowei beschikt over zowel de Nederlandse als de Engelse nationaliteit. De aanvaller is van Nigeriaanse afkomst en vertegenwoordigde jeugdelftallen van Nederland en Engeland. Namens Oranje Onder 15 kwam hij in 2018 twee keer in actie tegen de leeftijdsgenoten van Italië. "Ik weet zeker dat hij nog veel succes gaat behalen in zijn carrière", sprak Rooney onlangs lovend over Ebiowei. "Zijn houding is ongelooflijk, hij wil altijd beter worden en is een enerverende speler. Hij is niet bang om spelers aan te pakken en fouten te maken. Hij heeft een mooie toekomst voor zich."

 
Premier League
 
Manchester United
 
Tottenham Hotspur
 
Rangers
 
Crystal Palace

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties