AZ naar Bosnië of San Marino in tweede voorronde Conference League
Woensdag, 15 juni 2022 om 13:52 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 09:46

AZ weet welke tegenstanders het kan treffen in de tweede voorronde van de Conference League. De Alkmaarders spelen tegen de winnaar van het duel tussen Tre Penne (San Marino) en Tuzla City (Bosnië en Herzegovina). Woensdagmiddag gingen de Noord-Hollanders in de koker. In totaal waren er negen clubs die aan AZ gekoppeld konden worden. Een van de mogelijke opponenten was het vorig jaar door Feyenoord uitgeschakelde Elfsborg.

AZ speelt zijn eerste wedstrijd in de Conference League op 21 juli. De ploeg van trainer Pascal Jansen stroomt in de tweede voorronde in en zal ook de derde voorronde moeten zien te overleven om zeker te zijn van deelname aan de groepsfase. De nummer vijf van het afgelopen Eredivisie-seizoen wist zich te plaatsen door in de finale van de play-offs Vitesse te verslaan. FC Twente, dat als vierde eindigde, heeft een beschermde status en stroomt in de derde voorronde in. Die status dankt de club aan de uitstekende prestaties van de Nederlandse clubs in Europa.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: Vermoedelijke opstelling van AZ voor het treffen met aangeslagen Portugezen | AZ met uitgedunde selectie tegen Gil Vicente: viertal ontbreekt

Van alle clubs uit de eerste voorronde is alleen Elfsborg al zeker van de tweede voorronde. De overige clubs moeten onderling uitmaken wie doorstoot. De wedstrijden in de eerste voorronde worden afgewerkt op 7 en 14 juli. De winnaar van het tweeluik tussen Tre Penne en Tuzla City neemt het op tegen AZ. Mochten de Alkmaarders zich weten te plaatsen voor de derde voorronde, dan gaat het op 18 juli opnieuw in de koker. Op 4 augustus wacht het heenduel van de derde voorronde, een week later is de return.

 
Conference League
 
AZ
 
Pascal Jansen

Poll
Gaat AZ zich plaatsen voor de groepsfase van de Conference League?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties