'Barcelona gaat inderdaad voor Koundé, maar onder andere voorwaarden'
Woensdag, 22 juni 2022 om 23:35 • Jeroen van PoppelLaatste update: 23:47

Barcelona gaat binnenkort inderdaad voor de handtekening van Jules Koundé, zo bevestigt Cadena COPE na berichtgeving vorige week van Catalunya Ràdio. De twee radiostations verschillen behoorlijk van mening over de details van de interesse: de Catalaanse radio sprak eerder over een op handen zijnd akkoord tussen Barcelona en Sevilla voor 55 tot 60 miljoen euro, maar Barça wil volgens COPE zeker niet zo ver gaan. De club heeft goede hoop flinke korting te bedingen voor de 23-jarige centrumverdediger.

Koundé moet vanaf komend seizoen leiding gaan geven aan de defensie van Barcelona, daar zijn beide stations het wél over eens. De Franse mandekker wordt gezien als opvolger van Gerard Piqué, van wie Xavi langzaamaan afscheid wil nemen. Koundé is eveneens zeer gewild door Chelsea, dat in de winterse transferperiode al dicht bij zijn komst kwam. Koundé heeft een ontsnappingsclausule van 90 miljoen euro in zijn contract, maar geen van beide geïnteresseerde partijen zal dat bedrag op tafel leggen. Toch heeft Chelsea nog altijd goede papieren voor de Fransman.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Sevilla telde drie jaar geleden 25 miljoen euro neer voor Koundé, die met zijn overstap vanaf Girondins Bordeaux de duurste speler uit de clubhistorie is. De achterhoedespeler is inmiddels een vaste waarde in de Franse selectie van bondscoach Didier Deschamps, die inmiddels elf keer een beroep op hem deed. Koundé speelde de afgelopen drie jaar 133 keer voor Sevilla en zag onlangs zijn vaste verdedigingspartner Diego Carlos verkocht worden aan Aston Villa.

Barcelona zit in financieel zwaar weer, maar kan binnenkort enorm gaan spenderen op de transfermarkt. De club sloot namelijk vele maanden van onderhandelingen een deal met investeringsmaatschappij CVC Capital Partners en verwacht daardoor een kapitaalinjectie die kan oplopen tot 200 miljoen euro, zo legde Eduard Romeu, financiële man bij de club, onlangs uit in de Spaanse media. Zodra dat geld binnen is, zal Barcelona naar verwachting Robert Lewandowski overnemen van Bayern München. De club droomt verder van de komst van Bernardo Silva, maar Manchester City vraagt volgens Fabrizio Romano liefst 80 tot 90 miljoen euro voor de Portugese middenvelder. Zijn komst zal alleen mogelijk zijn indien Frenkie de Jong verkocht wordt aan Manchester United.

 
LaLiga
 
Barcelona
 
Jules Koundé

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties