Romano bevestigt 'lager' miljoenenbedrag dat Liverpool ontvangt voor Mané
Vrijdag, 17 juni 2022 om 16:35 • Tom RofekampLaatste update: 16:37

Fabrizio Romano meldt op Twitter dat Liverpool aan de verkoop van Sadio Mané slechts 32 miljoen euro overhoudt. Vrijdagochtend meldde Sky Sports dat de Duitse recordkampioen zo'n 42,5 miljoen pond (omgerekend zo'n 50 miljoen euro) betaalt voor de vleugelaanvaller, maar dat bedrag is in eerste instantie een stuk lager. Mané stond nog tot medio 2023 onder contract in Engeland. De Senegalees gaat volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano definitief een driejarige verbintenis tekenen in Beieren. De transfersom kan door middel van bonussen nog oplopen tot 40 miljoen euro.

Begin juni werd duidelijk dat Mané na zes jaar op Anfield Road de deur definitief achter zich dicht zou gaan trekken. Bayern schakelde snel en bracht een openingsbod uit, dat 24,5 miljoen euro zou hebben bedragen, exclusief 5,5 miljoen euro aan bonussen. Liverpool verwees dat echter direct naar de prullenbak. Diezelfde week verhoogde Bayern het eerste bod nog tot 27,5 miljoen euro, dat op kon lopen tot 35 miljoen euro. Ook daar zette Liverpool een streep door, mede gegeven de mening dat de bonussen te moeilijk te activeren waren. Nu zijn the Reds wel akkoord gegaan.

Meer: BILD gooit volledige salarishuis van Bayern op straat: nieuwe grootverdiener

Mané had al langere tijd een persoonlijk akkoord met Bayern. Liverpool gaf geen duimbreed toe, zeker niet voordat het een geschikte vervanger in huis had gehaald. Eerder deze week kondigden the Reds de komst van Darwin Núñez aan, waardoor de spoeling in de aanval iets minder dun werd. Mede daardoor kon er schot komen in de transfer van Mané. Uiteindelijk was Bayern toch bereid om aan de originele vraagprijs van 50 miljoen euro te voldoen. Naar verluidt heeft der Rekordmeister nog ietwat weten af te dingen door te wijzen op de eigen schappelijkheid in de transfer van Thiago Alcântara in 2020.

Liverpool boekt door de verkoop een verlies van enkele miljoenen op Mané. De Senegalees maakte in 2016 voor 41,2 miljoen euro de overstap van Southampton. Hij speelde in totaal 296 wedstrijden voor de club, waarin hij 120 keer tot scoren kwam. Afgelopen seizoen speelde de dertigjarige buitenspeler 34 wedstrijden voor de nummer twee van de Premier League. Daarin kwam hij zestien keer tot scoren en gaf hij viermaal een assist. Mané greep met Liverpool nét naast Champions League-winst en de titel in de Premier League, maar won wel de Afrika Cup met Senegal. Ook wist hij zich met zijn land te plaatsen voor het WK. In het shirt van Liverpool won Mané in totaal vijf prijzen, waaronder het landskampioenschap en de Champions League.

 
Bayern München
 
Liverpool
 
Sadio Mané

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties