Ajax heeft nieuwe assistent-trainer van Schreuder definitief binnen
Woensdag, 22 juni 2022 om 17:50 • Laatste update: 17:52

Ajax heeft met Matthias Kaltenbach definitief een nieuwe assistent-trainer binnengehaald. TSG Hoffenheim heeft de overgang van de 37-jarige Duitser via de eigen clubkanalen bekendgemaakt.
De Telegraaf en Voetbal International meldden eerder al dat de Amsterdammers een akkoord hadden bereikt met TSG 1899 Hoffenheim over een '(minimale) transfersom'. Kaltenbach is geen onbekende voor de nieuwe hoofdtrainer Alfred Schreuder, daar de twee eerder in het seizoen 2019/20 bij Hoffenheim samenwerkten.

"Ik verlaat Hoffenheim en de fans na elf jaar met pijn in het hart", zo laat Kaltenbach op de clubwebsite van de Bundesliga-club weten. "Ajax is niet alleen een bijzondere, professionele uitdaging voor mij. Het is ook de club die ik in mijn jeugd al bewonderde. Ik ben Hoffenheim enorm dankbaar, dat ik de kans heb gekregen om naast Alfred bij Ajax - een van de grootste clubs van Europa - te werken."

Meer: Van ‘t Schip noemt Ihattaren na oefenduel in een adem met Hakim Ziyech | Ajax geeft Mohamed Ihattaren toestemming om spotlight te pakken

Kaltenbach fungeerde sinds 2016 als assistent-trainer bij de hoofdmacht van Hoffenheim, waar hij aanvankelijk als assistent- en hoofdtrainer van de Onder 19 binnenkwam. De Duitser werkte de afgelopen jaren aan de zijde van achtereenvolgens Julian Nagelsmann, Sebastian Hoeness, Schreuder en Marcel Rapp. Zijn contract bij Hoffenheim liep nog door tot medio 2023, maar Ajax telt nu dus een minimale vergoeding neer om die verbintenis af te kopen.

Bij Ajax heeft Kaltenbach zijn handtekening gezet onder een contract voor twee seizoenen, met een optie voor nog een jaar. De Amsterdammers zagen deze zomer twee assistenten vertrekken: Mitchell van der Gaag ging in het kielzog van Erik ten Hag mee naar Manchester United, terwijl Winston Bogarde moest plaatsmaken voor een eigen assistent van Schreuder. De nieuwe trainer van Ajax zal daardoor geassisteerd gaan worden door Michael Reiziger en Kaltenbach.

 
Eredivisie
 
Ajax
 
TSG Hoffenheim
 
Alfred Schreuder

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties