Barcelona houdt vast aan 86 miljoen voor De Jong en heeft aanvullende eis
Dinsdag, 21 juni 2022 om 23:15 • Laatste update: 23:27

Manchester United heeft Frenkie de Jong zeker nog niet binnen, zo meldt Fabrizio Romano dinsdagavond. De Engelse grootmacht had eerder op de dag direct contact met Barcelona, dat de 25-jarige middenvelder niet zonder slag of stoot laat gaan. De eisen vanuit Catalonië zijn duidelijk: een transfersom van 86 miljoen euro, die bovendien direct betaald wordt. Die extra eis is voor Barça belangrijk vanwege de reglementen in LaLiga over herinvesteringen.

Het tweede en laatste bod dat United tot nu toe uitbracht bedroeg zeventig miljoen euro exclusief bonussen. Een week eerder werd eerste aanbieding van zestig miljoen euro - die door bonussen nog kon oplopen tot zeventig miljoen euro - al door Barcelona resoluut van tafel geveegd. De Catalanen weten na de gelekte video van Manchester United-directeur Richard Arnold dat de Engelsen De Jong koste wat kost willen binnenhalen en lijkt daardoor een sterkere onderhandelingspositie te hebben verkregen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: Ronald Koeman verschijnt op Spaanse TV en mengt zich in transferbeleid Barça | Barcelona onderneemt juridische stappen na plotselinge afzegging AS Roma

De Jong staat open voor een hereniging met United-coach Erik ten Hag en 'wacht de situatie rustig af'. "Vroeger was ik nog wel eens onbezonnen als me gevraagd werd naar andere clubs", reageerde De Jong begin juni in gesprek met het Algemeen Dagblad over de geruchten over een vertrek bij Barcelona. "Die tijd is geweest. Of ik gebeld ben? Ik kan daar niets over zeggen, maar het liefst blijf ik gewoon bij Barcelona."

 
Premier League
 
Barcelona
 
Manchester United
 
Frenkie de Jong

Poll
Zie jij Frenkie de Jong naar Manchester United vertrekken?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties