'Raphinha is wachten op Barcelona zat en blijft in de Premier League'
Maandag, 20 juni 2022 om 14:42 • Jeroen van PoppelLaatste update: 14:42

Arsenal lijkt momenteel de beste papieren te hebben om Raphinha over te nemen van Leeds United, zo verzekeren onder meer transferexpert Fabrizio Romano en Goal maandag. De Braziliaan leek zondag nog op weg naar Barcelona, maar wil naar verluidt niet meer wachten tot de Catalaanse club over de financiële middelen beschikt om de aankoop te voltooien. Romano gokt op een transfersom tussen de 65 en 75 miljoen euro voor de vleugelspeler die nog tot medio 2024 vastligt op Elland Road en zaakwaarnemer Deco naar verluidt al heeft laten weten definitief voor Arsenal te willen kiezen.

De Noord-Londense club maakte in een eerder stadium al interesse in Raphinha bekend, maar The Mirror bestempelde een mogelijke overgang als de 'meest gecompliceerde' transfer van de zomer. Voornaamste reden hiervoor was een persoonlijk akkoord van de Braziliaanse linkspoot met Barça. De Spaanse topploeg staat echter niet te springen om de hoge vraagprijs voor de aanvaller. Daarnaast wacht de club nog op de aanstaande kapitaalinjectie.

Donderdagavond stemden de leden van Barcelona in met de verkoop van 49,9 procent van de licentie- en merchandise-afdeling en 25 procent van de televisierechten. Volgens voorzitter Joan Laporta moet de deal '600 miljoen euro' opleveren voor de club die al enige tijd in financiële nood verkeert. Pas na deze financiële boost kunnen de Spanjaarden denken aan spraakmakende transfers. Die meevaller lijkt inzake Raphinha dus te laat te komen.

Raphinha, die volgens Romano ook heeft gesproken met Chelsea en Tottenham Hotspur, was het afgelopen seizoen een van de weinige lichtpuntjes bij Leeds United. Dankzij zijn 11 goals en 3 assists in 35 wedstrijden bleven de noorderlingen ternauwernood in de Premier League. De Zuid-Amerikaan werd twee jaar geleden voor liefst twintig miljoen euro overgenomen van Stade Rennes. Dat bedrag zal hij, mits hij deze zomer vertrekt, ongeacht zijn bestemming terugverdienen voor de club.

 
LaLiga
 
Premier League
 
Arsenal
 
Leeds United
 
Barcelona

Poll
Denk jij dat Raphinha bij Arsenal past?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties