PSV heeft met Waterman eerste aanwinst voor komend seizoen binnen
Maandag, 20 juni 2022 om 13:15 • Laatste update: 18:47

PSV heeft Boy Waterman als eerste aanwinst voor het seizoen 2022/23 gepresenteerd. De 38-jarige sluitpost komt transfervrij over van OFI Kreta en heeft een contract getekend tot medio 2023 en sluit maandagmiddag direct aan bij de eerste training van de Eindhovenaren van dit seizoen.

"Boy Waterman heeft de afgelopen seizoenen veel gespeeld. Hij is fit, kent de wetten van de topsport en brengt veel ervaring in de kleedkamer", zo verklaart directeur voetbalzaken John de Jong de keuze voor de doelman. "Dat is ontzettend waardevol voor de jonge spelers in onze selectie. Daarnaast kent hij PSV natuurlijk vanwege zijn eerdere periode in Eindhoven. We zijn blij dat hij terugkeert."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Waterman speelde al eerder voor PSV en was in seizoen 2012/13 tijdelijk zelfs eerste doelman onder trainer Dick Advocaat. Na een seizoen in Eindhoven vertrok hij al, daar de goalie door de terugkeer van de verhuurde Jeroen Zoet minder zicht op speeltijd had. Na zijn periode bij PSV ging Waterman op avontuur bij het Turkse Karabükspor. Nadien speelde hij nog voor Apoel Nicosia en OFI Kreta, waar hij in mei de deur achter zich dicht deed. In Nederland speelde de doelman onder meer voor sc Heerenveen, AZ en ADO Den Haag, terwijl hij een groot deel van de jeugdopleiding van Ajax doorliep.

Afgelopen seizoen eindigde Waterman met OFI Kreta op de zevende positie in de Griekse Super League, waardoor de club veroordeeld was tot het spelen van nacompetitie. Vanaf de bank zag Waterman vervolgens toe hoe zijn ploeg zich handhaafde op het hoogste niveau. Nadat hij in de openingsfase van het seizoen genoegen moest nemen met een reserverol, kreeg de doelman in januari en februari achtmaal de kans om zich als basisspeler te laten zien. Na die duels belandde Waterman echter wederom op de bank.

 
Eredivisie
 
PSV
 
Boy Waterman

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties