'Ten Hag verlegt aandacht en gaat voor linksbackpositie voorbij aan Malacia'
Dinsdag, 21 juni 2022 om 09:11 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 10:11

Manchester United is de markt aan het verkennen in de zoektocht naar versterking voor de linksbackpositie. Waar de Engelse grootmacht eerder al liet doorschemeren geïnteresseerd te zijn in Tyrell Malacia, is nu ook David Raum op de radar verschenen, meldt de Duitse tak van Sky Sports. De linksback van TSG Hoffenheim geldt als serieuze optie, maar heeft gezien zijn doorlopende contract tot 2026 een aanzienlijk prijskaartje om zijn nek hangen. Bovendien heeft United met Borussia Dortmund een belangrijke kaper op de kust.

Erik ten Hag is niet te spreken over de huidige bezetting op de linkerflank en zou om die reden inzetten op de komst van Raum. De linksback van Hoffenheim heeft een ijzersterk seizoen achter de rug en maakte deel uit van de Duitse selectie tijdens de afgelopen Nations League-campagne. Raum kwam tijdens de openingswedstrijd tegen Italië tien minuten in actie, maar speelde vervolgens tegen Engeland, Hongarije en opnieuw Italië de volledige wedstrijd. Bij Hoffenheim kwam hij afgelopen seizoen tot 32 wedstrijden, waarvan 31 keer als basisspeler. Daarin wist hij drie keer het net te vinden.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: ‘Champions League-player’ Van Gerwen grapt over verval Man United | Schreuder onthult welke spelers moeten blijven: ‘Die willen we echt houden’

Het moge duidelijk zijn dat Ten Hag naarstig op zoek is naar defensieve versterking. Naast Raum en Malacia vielen ook de namen van Jurriën Timber en Lisandro Martínez al op Old Trafford. Laatstgenoemde wordt geroemd om het feit dat hij op meerdere posities uit de voeten kan. Ook Timber is multifunctioneel inzetbaar. In het geval van Raum en Malacia geldt dat niet, daar zij steevast als linkervleugelverdediger opereren. Volgens Sky Sports wordt het een gevecht tussen United en Dortmund om de handtekening van Raum. De Duits international zou zelf wel oren hebben naar een overstap naar de Premier League.

De eerste gesprekken hebben inmiddels plaatsgevonden, maar van een akkoord is nog lang geen sprake. Een transfer naar United is een serieuze optie, zo klinkt het. Met Dortmund heeft United echter een serieuze concurrent. Het management van Raum zou hem naar verluidt liever bij Dortmund zien, daar BVB vele nieuwkomers heeft. Toch heeft de nummer twee van het afgelopen Bundesliga-seizoen met Nico Schulz en Raphaël Guerreiro al twee linksbacks in de selectie. Hoffenheim vraagt waarschijnlijk tussen de 30 tot 35 miljoen voor Raum, daar hij nog vier jaar onder contract staat.

 
Manchester United
 
Borussia Dortmund
 
Erik ten Hag
 
Jurriën Timber
 
Tyrell Malacia

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties