Barcelona krijgt plots optie aangereikt voor overbodige wereldkampioen
Dinsdag, 21 juni 2022 om 11:21 • Laatste update: 11:37

Barcelona krijgt de kans om zich eindelijk te ontdoen van Samuel Umtiti. Kersverse promovendus Girona kan zomaar de volgende bestemming zijn van de Franse verdediger. Pere Guardiola, voorzitter van de raad van bestuur van Girona, zei tegenover radiostation Cadena SER dat de club 'zijn komst niet uitsluit'. Umtiti is al enige tijd uit de gratie bij de Catalanen. De verdediger streek ruim 240.000 euro per week op, een salaris dat inmiddels naar beneden is bijgesteld. De Fransman weigerde loon in te leveren om de club uit de financiële problemen te helpen.

De relatie van Umtiti met Barcelona vertroebelde de laatste jaren steeds verder. De verdediger kwam in de zomer van 2016 over van Olympique Lyon voor 25 miljoen euro. Bij Barcelona groeide de Fransman uit tot een van de beste verdedigers van Europa en won hij als basisspeler het WK 2018 met Frankrijk. Desondanks begon het seizoen na dat toernooi de malaise tussen club en speler. Door een serie blessures miste Umtiti de afgelopen jaren talloze wedstrijden. Zo veel dat zijn krediet als topspeler opraakte en hij steeds minder in de selectie werd opgenomen door de Catalaanse club. De wereldkampioen weigerde echter om Barcelona te verlaten, gezien het hoge salaris dat hij nergens anders zou krijgen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Dit seizoen spande de kroon, daar de geboren Kameroener slechts eenmaal enkele minuten inviel tijdens een competitiewedstrijd. De verstoten voetballer oogstte begin dit jaar wel weer enige sympathie: hij verlengde zijn contract bij Barça tot 2026 en ging ditmaal wel akkoord met salarisverlaging. Mede door dat offer kon Blaugrana de van Manchester City overgekomen aanvaller Ferran Torres inschrijven voor de competitie. Voorheen werd dit niet toegestaan door de Financial Fair Play-regels van de UEFA.

Een eventuele transfer van Umtiti lijkt nu vanuit verschillende perspectieven een realistischere uitkomst. Met zijn contractverlenging kan Barcelona nog wat geld vragen voor de verdediger. Tevens biedt zijn lagere salaris mogelijkheid voor andere clubs om zijn eisen te evenaren. Girona zal na de promotie naar LaLiga het team willen versterken om op het hoogste niveau te blijven acteren. Daarnaast neemt de financiële daadkracht toe, omdat de club meedeelt in verkochte televisierechten van de hoogste divisie in Spanje.

Nadat Girona zondagavond promotie behaalde met de 1-3 overwinning op Tenerife, werd Guardiola gevraagd naar de verdediger van Barcelona. "We sluiten niet uit dat hij tekent bij Girona", sprak hij welwillend. Vervolgens verwees de broer van Manchester City-manager Josep Guardiola verdere vragen over het thema door naar Quique Cárcel en Míchel, respectievelijk directeur en hoofdtrainer van de club. Girona is komend seizoen voor het eerst in drie jaar weer actief op het hoogste niveau in Spanje. De club rekende over twee wedstrijden af met Tenerife (0-0 en 1-3). Girona bereikte de play-offs nipt door op doelsaldo de zesde plek veilig te stellen. Opvallend genoeg de laagste notering van de laatste drie jaar.

 
LaLiga
 
Barcelona
 
Girona
 
Samuel Umtiti
 
Josep Guardiola

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties