Schrijf een reactie...
Arsenal bereikt akkoord voor 52 miljoen euro en en strikt Gabriel Jesus tot 2027
Zondag, 26 juni 2022 om 19:27 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 19:30

De transfer van Gabriel Jesus naar Arsenal is definitief rond, zo meldt Fabrizio Romano. De aanvaller van Manchester City komt voor een gegarandeerd bedrag van 45 miljoen pond, omgerekend ruim 52 miljoen euro, over naar het Emirates Stadium. Arsenal is volledig rond met City en heeft ook een akkoord met Jesus bereikt over alle persoonlijke voorwaarden. De Braziliaan verbindt zich tot medio 2027 aan Arsenal en kan een jaarsalaris van zestien miljoen euro tegemoet zien. Bij kwalificatie voor de Champions League komt daar een miljoen bij.

Arsenal is erbij gebaat om zaken te doen in de aanvalslinie. Met het vertrek van Pierre-Emerick Aubameyang (naar Barcelona) en Alexandre Lacazette (naar Olympique Lyon) werd de spoeling dun in de punt van de aanval. Jesus kiest door de komst van Erling Braut Haaland naar Manchester eieren voor zijn geld en gaat voor speeltijd in Londen. De aanvaller had bij Manchester City nog een contract tot volgend jaar zomer.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De transfer van Jesus naar Arsenal betekent een hereniging met Mikel Arteta. De manager werkte eerder tussen 2016 en 2019 als assistent van Josep Guardiola bij City, waar hij de Braziliaans international al onder zijn hoede had. "Hij heeft heel veel spelers beter gemaakt. Als ik na de training wilde afwerken, ging ik naar hem toe en hielp hij mij", sprak Jesus in het verleden lovend over Arteta. "Hij is een fantastische kerel en een fantastische manager. Iedereen weet dat binnen de club, de mensen lopen met hem weg."

Jesus liet de mogelijkheid om naar Tottenham Hotspur of Paris Saint-Germain te gaan lopen om bij Arsenal aan de slag te gaan. De Zuid-Amerikaan krijgt daar mogelijk gezelschap van zijn landgenoot Raphinha, met wie Arsenal ook druk bezig is. De vleugelspeler van Leeds United heeft over interesse sowieso niet te klagen, daar Barcelona, Tottenham en Chelsea op het vinkentouw zitten. Raphinha moet een vast bedrag van 75 miljoen euro, waarover niet valt te onderhandelen, opbrengen.

 
Premier League
 
Arsenal
 
Manchester City
 
Gabriel Fernando de Jesus
 
Erling Braut Haaland

Poll
Is dit een goede zet van Arsenal?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Reacties