Schrijf een reactie...
Redan begint bij FC Utrecht aan derde avontuur in de Eredivisie
Maandag, 27 juni 2022 om 13:31 • Yvo van DorstLaatste update: 13:32

FC Utrecht heeft zich versterkt met Daishawn Redan, zo maken de Domstedelingen bekend via de officiële wegen. De 21-jarige aanvaller komt op huurbasis over van Hertha BSC, de club die hem vorig jaar verhuurde aan PEC Zwolle. Utrecht huurt Redan tot de zomer van 2023 en heeft een optie tot koop bedongen in het huurcontract. Het is voor Redan zijn derde avontuur in de Eredivisie, daar hij in 2020 ook al werd uitgeleend aan FC Groningen.

Redan speelde in de jeugd voor Ajax, tot de aanvaller in 2017 de grote oversteek maakte naar de opleiding van Chelsea. De Nederlands jeugdinternational wist het niet tot de hoofdmacht van de Londenaren te schoppen en werd in 2019 voor 2,7 miljoen euro verkocht aan Hertha BSC. In 2020 werd Redan al een half jaar verhuurd aan FC Groningen en afgelopen seizoen speelde de rechtspoot op huurbasis voor PEC Zwolle. Met 6 goals en 3 assists in 26 wedstrijden kon de geboren Amsterdammer de Zwollenaren echter niet behoeden van degradatie.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

"Daishawn is een snelle speler die op meerdere posities in de voorste linie uit de voeten kan", vertelt technisch directeur Jordy Zuidam in een reactie op de clubsite. "Hij speelt met veel dynamiek en heeft diepte in zijn spel. Hij is niet de grootste, maar heeft wel power en duelkracht. Hij heeft bovendien laten zien dat hij vaak in scoringspositie komt en dat hij goed is in het verzilveren van kansen. Daishawn is, net zoals wij, ambitieus. Hij is gretig en wil echt graag voor FC Utrecht spelen."

Zelf zegt Redan 'een heel goed gevoel te hebben' bij Utrecht. "Ik heb er ongelooflijk veel zin in", laat de aanvaller weten in een eerste reactie. "Ik heb met de trainer (Henk Fraser, red.) gesproken, die heeft mij overtuigd om hier te komen spelen. Ik denk dat dit een mooie stap is voor mij. Ik heb ook gesprekken gehad met spelers. Ik heb onder meer met Quinten (Timber, red.) gesproken. Die heeft het mij een beetje uitgelegd. Utrecht is een club met ambities. Het zou heel mooi zijn als we aan het eind van het jaar Europa in kunnen gaan."

Bedrijvig
De clubleiding van Utrecht is bezig met een drukke transferwindow. Taylor Booth (Bayern München), Luuk Brouwers (Go Ahead Eagles), Nick Viergever (Greuther Fürth), Vasilis Barkas (Celtic), Calvin Raatsie (Ajax) en Joshua Rawlins (Perth Glory) komen volgend jaar allemaal uit voor de club van Fraser. Ramon Hendriks behoorde in eerste instantie ook tot het lijstje versterkingen. De verdediger van Feyenoord zou door Utrecht gehuurd worden inclusief optie tot koop, maar scheurde op vakantie zijn kruisband af. De clubs zijn aan het onderhandelen over de afwikkeling van de zaak.

 
FC Utrecht
 
PEC Zwolle
 
Hertha BSC
 
Ajax
 
Daishawn Redan

Poll
Is dit een goede zet van FC Utrecht?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Reacties