Heracles bevestigt: John Lammers moet club terugbrengen in Eredivisie
Zaterdag, 25 juni 2022 om 10:05 • Laatste update: 10:11

John Lammers is de nieuwe hoofdtrainer van Heracles Almelo, zo brengt de club zaterdag officieel naar buiten. De 58-jarige oefenmeester moet maandag al de eerste training leiden van de uit de Eredivisie gedegradeerde club. Lammers kwam in beeld nadat Carlos Vicens vanwege degradatie afzag van een avontuur bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie. De trainer tekent bij Heracles voor twee seizoenen, met de optie op nog een extra jaar.

"We hebben alles op alles gezet om een goede hoofdtrainer te vinden die past bij onze technische staf en de doelstellingen van komend seizoen", reageert technisch directeur Nico-Jan Hoogma op de aanstelling van Lammers in Almelo. "Dat is gelukt. John staat voor een goede samenwerking met staf en spelersgroep, heeft een behoorlijke trainerservaring in zowel binnen- als buitenland op verschillende niveaus en wil aanvallend voetbal spelen. John is voor ons de meest aangewezen persoon om samen met zijn staf en spelersgroep ons terug te brengen naar de Eredivisie."

"Heracles Almelo behoort in de Eredivisie. Samen met iedereen die deze mooie club een warm hart toedraagt gaan we er alles aan doen om een terugkeer op het hoogste niveau te bewerkstelligen", aldus de ambitieuze Lammers. De nieuwe Heracles-coach was als trainer laatstelijk actief bij Esbjerg fB, waar Rafael van der Vaart momenteel de scepter zwaait. Vanwege de teleurstellende resultaten moest de beoogde nieuwe trainer van Heracles in september 2019 het veld ruimen bij de Deense club. Lammers werkte in het verleden onder meer bij Excelsior en FC Eindhoven.

Lammers gaat bij Heracles wederom samenwerken met assistent-trainer Hendrie Krüzen. Het tweetal werkte eerder samen bij Vitesse. Lammers had destijds de beloften onder zijn hoede, terwijl Krüzen als assistent van Peter Bosz bij het eerste elftal betrokken was. Aan het duo dus de taak om Heracles zo snel mogelijk te laten terugkeren op het hoogste niveau in Nederland.

 
Keuken Kampioen Play-Offs
 
Heracles Almelo
 
Hendrie Krüzen
 
Peter Bosz
 
John Lammers

Poll
Verstandige keuze van Heracles Almelo?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties