AZ breekt door eigen transferplafond en presenteert Jens Odgaard
Vrijdag, 24 juni 2022 om 17:51 • Jeroen van PoppelLaatste update: 18:12

AZ bevestigt de komst van Jens Odgaard. De club tast volgens De Telegraaf voor Alkmaarse begrippen ongekend diep in de buidel en haalt de spits van Sassuolo, die afgelopen seizoen verhuurd was aan RKC Waalwijk, voor zijn hoogste transfersom in vijftien jaar tijd binnen: naar verluidt 4,5 miljoen euro. Odgaard tekent in Alkmaar tot medio 2027 en sluit zich direct aan bij de selectie van Pascal Jansen.

De 23-jarige Odgaard maakte afgelopen seizoen grote indruk in de Eredivisie, door voor RKC in dertig competitieduels acht goals en zes assists te produceren. De technicus wordt door Sassuolo al jaren op huurbasis weggestuurd en mag gezien zijn volgend jaar aflopende contract nu definitief vertrekken. Dinsdag pakte technisch directeur Max Huiberts van AZ het vliegtuig naar Milaan om de Deense aanvaller definitief in te lijven. Sinds het afscheid van voorzitter Dirk Scheringa hanteerde AZ een uitgavelimiet van rond de drie miljoen euro per speler, maar de Alkmaarders zijn bereid een gat te slaan in het zelfopgelegde plafond.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Ezequiel Bullaude (links) in duel met Gustavo Gómez (Palmeiras).

Met een bedrag van 4,5 miljoen euro wordt Odgaard de vijfde duurste AZ-speler aller tijden. Het is vijftien jaar geleden dat de Noord-Hollanders een dergelijk bedrag spendeerden. In de zomer van 2007 verklaarde AZ de oorlog aan de traditionele top drie door Mounir El Hamdaoui (zeven miljoen euro), Graziano Pellè (zes miljoen euro) én Ari (vijf miljoen euro) in te lijven. Een jaar daarvoor was Moussa Dembélé (vijf miljoen euro) al binnengehaald. Vijftien à zestien jaar later staan die vier spelers nog altijd bovenaan de lijst met duurste AZ-spelers.

Door de zeer lucratieve verkopen van Calvin Stengs (vijftien miljoen euro aan OGC Nice), Myron Boadu (zeventien miljoen euro aan AS Monaco) en Teun Koopmeiners (veertien miljoen euro aan Atalanta) van vorig jaar zomer beschikt AZ over een zeer goed gevulde oorlogskas (net als in de tijd van Scheringa). Waar de club vorig jaar besloot de hand redelijk op de knip te houden, moeten de euro's deze zomer rollen.

Ezequiel Bullaude
AZ heeft de smaak te pakken en wil voor datzelfde bedrag ook Ezequiel Bullaude, een 21-jarige Argentijnse middenvelder, inlijven, zo wordt gemeld door TyC Sports. De jonge aanvallende middenvelder van Godoy Cruz moet de ploeg van Jansen van een creatieve impuls voorzien. Ballaude is gewild, want ook PSV en Valencia worden rond zijn persoon genoemd. De Argentijn bevestigde vorige week publiekelijk de belangstelling van AZ en sprak de hoop uit dat zijn transfer naar Alkmaar snel zou worden afgerond. Ballaude speelde tot nu toe 81 duels (18 goals en 5 assists) voor Godoy Cruz, dat uitkomt op het hoogste Argentijnse niveau.

 
Eredivisie
 
AZ
 
Jens Odgaard

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties