Xavi Simons verklaart verrassende keuze voor definitieve overstap naar PSV
Woensdag, 29 juni 2022 om 07:51 • Mart van MourikLaatste update: 07:50

Xavi Simons is de nieuwste aanwinst van PSV, zo maakte de club dinsdagavond bekend via de officiële kanalen. Lang zag het ernaar uit dat de negentienjarige aanvallende middenvelder zijn aflopende contract in Parijs zou gaan verlengen, waarna hij verhuurd zou worden aan PSV. Die deal ketste af en Simons koos voor een definitieve overstap naar Eindhoven. Via de website van de club verklaart hij zijn verrassende keuze.

De beslissing van Simons viel na diverse gesprekken met onder meer trainer Ruud van Nistelrooij en directeur voetbalzaken John de Jong. De creatieveling hield naar eigen zeggen een 'ontzettend goed gevoel' over aan de ontmoetingen met de clubleiding van PSV. "Ik ben echt heel blij met de stap naar PSV. Ikzelf en iedereen om me heen is overtuigd van deze keuze", vertelt Simons, die tijdens de gesprekken vooral onder de indruk raakte van het sportieve project dat de Eindhovenaren voor ogen hebben.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: Xavi Simons ‘verrast’ bij PSV en gaat de concurrentiestrijd met Guus Til aan

"Natuurlijk is PSV een grote club. De ambitie die de leiding uitsprak heeft me nog enthousiaster gemaakt. Ik heb in een vroeg stadium met de trainer gesproken en hij heeft me veel verteld over het project dat de club gestart is. Ik weet hoe hij wil gaan spelen en hoe hij mijn rol daarin ziet. Ik ben op een punt in m'n carrière dat ik minuten moet gaan maken. Dat kan hier. Ik ben er klaar voor en wil mezelf bewijzen", aldus Simons.

Het contract van Simons zou eind juni aflopen bij PSG. Hij kon in Frankrijk verlengen, maar de jeugdinternational verkoos PSV uiteindelijk boven de Franse kampioen. Dinsdag reisde Simons naar Eindhoven voor zijn medische keuring, waarna de betrokken partijen de contractonderhandelingen afhandelden. Volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano was er reeds een mondeling akkoord tussen Simons en PSG over een contractverlenging, maar die onofficiële overeenkomst hield niet stand.

 
PSV
 
Xavi Simons
 
Ruud van Nistelrooij

>
Club Vriendschappelijke wedstrijd
PSV
5
0
FC Eindhoven
Dinsdag, 19 juli 2022 om 20:00
Meer nieuws
   
12:29
12:29
'FC Twente gaat dit seizoen meedoen in de top 3, Feyenoord valt erbuiten'
42
   
12:04
12:04
Mark Parsons ontslagen als bondscoach van de Oranje Leeuwinnen
43
   
11:38
11:38
Juventus werkt aan snelle deal: Memphis Depay op weg naar Turijn
56
   
11:06
11:06
Franse media likken de wonden en vrezen voor hete coëfficiëntenstrijd
88
   
10:46
10:46
Tete ging door een diep dal: 'Waren dagen dat ik behoorlijk in de put zat'
12
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties