Mohamed Ihattaren laat van zich horen: 'Dat hoofdstuk is afgesloten'
Woensdag, 29 juni 2022 om 17:15 • Laatste update: 17:49

Mohamed Ihattaren heeft voor het eerst in lange tijd van zich laten horen. De middenvelder gaat tegenover de clubkanalen van Ajax in op zijn radiostilte van de afgelopen periode. In januari dook de twintigjarige Nederlander verrassenderwijs op bij Ajax. Al snel werd geconcludeerd dat Ihattaren van ver moest komen, waardoor de Amsterdammers hem beschermde tegen publiciteit in de pers.

Ihattaren gaat in gesprek met Ajax TV onder meer in op zijn fitheid. De afgelopen maanden was dat meermaals het thema wanneer het over de begaafde linkspoot ging. "Dat hoofdstuk is nu afgesloten", geeft hij aan. Ihattaren is vastberaden om zichzelf komend seizoen weer in positieve zin te laten gelden. "Nu ik weer enorm fit ben, kan ik eindelijk laten zien wat ik kan doen en waar ik bekend om sta. Ik wil weer gezien worden als de voetballer Mo, die supporters een mooi avondje kan bezorgen."

Meer: Schreuder denkt nog niet aan afscheid Ihattaren: ‘Nee, nee, nee’

Ihattaren heeft 'heel veel zin' om zijn echte ik te etaleren. Trainer Alfred Schreuder was na de gewonnen oefenwedstrijd tegen SV Meppen (3-0) blij met de inbreng van zijn pupil. "Ik vind dat je bepaalde dingen van Hakim Ziyech terugziet", legde Schreuder uit aan Ziggo Sport. "Hij heeft weliswaar zijn eigen spel, maar je ziet dat Mo ook rust aan de bal heeft, de bal kan wegleggen en een man kan passeren."

Floris Roos, redacteur van Ajax Life, onthulde afgelopen dinsdag dat Ajax Ihattaren weer toelaat om interviews te geven. Toen al was de verwachting dat de dribbelaar zijn opwachting zou maken voor het clubkanaal. Dat moment is nu dus aangebroken.

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Mohamed Amine Ihattaren

>
Club Vriendschappelijke wedstrijd
Ajax
3
0
Meppen
Dinsdag, 28 juni 2022 om 18:00
Meer nieuws
   
12:14
12:14
Unibet: odd van 2.23 voor een goal van Pavlidis tegen Gil Vicente
0
   
12:08
12:08
Darwin Núñez gaat publiekelijk door het stof na rode kaart tegen Crystal Palace
3
   
11:31
11:31
Ongeloof bij FC Den Bosch om woorden Sneijder: 'Klopt niks van'
0
   
11:16
11:16
Van Bronckhorst is teleurgesteld: 'Volgende week wordt het de finale'
46
   
10:39
10:39
Papierwerk is in orde: Schuurs reist af naar Torino om transfer te beklinken
50
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties