Orkun Kökçü verlaat trainingskamp Feyenoord; Slot roept direct vervanger op
Donderdag, 7 juli 2022 om 08:22 • Mart van MourikLaatste update: 09:30

Orkun Kökçü heeft het trainingskamp van Feyenoord vroegtijdig verlaten, zo meldde Feyenoord woensdag via de officiële kanalen. De middenvelder is ziek en kan de voorbereiding op het nieuwe seizoen in Oostenrijk niet meer voortzetten. Arne Slot schakelt direct en haalt de achttienjarige Dermane Karim bij de groep.

Feyenoord laat op de eigen website weten dat Kökçü te ziek is om nog in actie te kunnen komen in Oostenrijk. Daarmee moet hij diverse trainingen laten schieten en zal hij ook niet van de partij zijn in het oefenduel met RB Salzburg. Journalist Mikos Gouka benadrukt via Twitter overigens dat de afwezigheid van de Turks international niet gerelateerd is aan eventuele gesprekken over een transfer. Vervanger Karim staat te boek als een groot talent en maakte afgelopen seizoen al zijn debuut in de hoofdmacht van Feyenoord.

Meer: Arne Slot laat Orkun Kökçü en Santiago Giménez op de bank beginnen

De strijd om de handtekening van Kökçü lijkt in ieder geval te zijn losgebarsten. Transfermarktexpert Fabrizio Romano bracht onlangs naar buiten dat er serieuze belangstelling zou zijn van West Ham United. De jonge Feyenoorder is recentelijk ook genoemd bij Arsenal, Leeds United, Sevilla, AS Roma en RB Leipzig. Feyenoord wil er alles aan doen om de spelmaker in Rotterdam te houden en wil daarom zijn contract verlengen. Kökçü ligt nu tot medio 2025 vast, maar als het aan de clubleiding ligt wordt die verbintenis verlengd tot 2026. De middenvelder kan daarbij bijna een verdubbeling van zijn bruto salaris tegemoet zien.

Kökçü benadrukte afgelopen maandag tegenover ESPN dat een extra jaar bij Feyenoord wat hem betreft zeker een mogelijkheid is. "Ik voel me goed hier. Ik heb een goede band met de trainers en de spelers en ik heb ook gezien dat ik me hier goed heb ontwikkeld afgelopen seizoen. Het is zeker niet zo in mijn hoofd dat ik weg moet. Ik heb nog een contract tot 2025 en toen ik dat contract tekende, wist ik ook dat er in die vijf jaar van alles mogelijk was."

 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
Arne Slot
 
Orkun Kökçü

>
Club Vriendschappelijke wedstrijd
Red Bull Salzburg
1
2
Feyenoord
Zaterdag, 9 juli 2022 om 14:30
Meer nieuws
   
12:08
12:08
Darwin Núñez gaat publieke door het stof na rode kaart tegen Crystal Palace
0
   
11:31
11:31
Ongeloof bij FC Den Bosch om woorden Sneijder: 'Klopt niks van'
0
   
11:16
11:16
Van Bronckhorst is teleurgesteld: 'Volgende week wordt het de finale'
39
   
10:39
10:39
Papierwerk is in orde: Schuurs reist af naar Torino om transfer te beklinken
49
   
09:52
09:52
Hedwiges Maduro heeft twijfels over mentaliteit: 'Dit is geen Ajax-speler'
22
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties