Schrijf een reactie...
PSV volgt voorbeeld Ajax: 'bedelbordjes' voortaan niet meer toegestaan
Vrijdag, 5 augustus 2022 om 16:50 • Jonathan van HaasterLaatste update: 16:59

In navolging van Ajax verbiedt nu ook PSV de zogenaamde 'bedelbordjes'. Op maandag meldde Ajax al via Ajax Life dat het nieuwe fenomeen verboden zou worden, en nu volgt dus ook PSV. Dat meldt de club via Twitter. De bordjes werden de laatste jaren een waar fenomeen, maar beide clubs hebben nu dus besloten om een grens te trekken.

De Eindhovenaren zeggen de trend tegen te willen gaan dat jonge fans zich in de slotfase ophopen om een shirt te bemachtigen. Wel wil het die jonge supporters compenseren. "Het mee naar binnen nemen van bordjes waarmee kinderen de aandacht proberen te trekken is niet langer toegestaan. Wel gaat PSV onder jonge, creatieve supporters iedere thuiswedstrijd een shirt van hun favoriete speler weggeven." Eerder werden er in het duel om de Johan Cruijff Schaal al de nodige bordjes van de tribunes weggehaald.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Dat bleek voor Ajax dus een opmaat voor verdere verscherping van de regels, waar de bordjes nu dus helemaal niet meer zijn toegestaan. De Amsterdammers hebben de laatste jaren een grote toename gezien in het aantal bordjes waarop supporters vragen om shirts of andere kledingstukken van spelers. Hoewel Ajax zich realiseert dat het verbod tot teleurstelling onder supporters kan leiden, wil de huidig kampioen van Nederland stoppen met de bordjes voor het fenomeen zich verder verspreidt.

Onder supporters van verschillende clubs klinkt regelmatig onvrede over het gevraag om wedstrijdshirts. Naast bedelbordjes zijn ook veldbestormers de laatste jaren een groeiend fenomeen. Zo rennen (vaak jonge) supporters het veld op om een shirt van hun favoriete club of speler te bemachtigen. Zo kreeg de destijds dertienjarige Amin in september 2021 nationale aandacht toen hij tijdens een interland van Oranje tegen Montenegro het veld oprende voor een selfie met Memphis Depay. Het jongetje kreeg later een boete van 450 euro en een stadionverbod van vijf jaar.

 
Eredivisie
 
Ajax

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Reacties