Zure misser voor Overmars: Ekkelenkamp kiest voor directe concurrent
Donderdag, 4 augustus 2022 om 08:03 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 10:48

Jurgen Ekkelenkamp gaat zijn carrière vervolgen bij Club Brugge, verzekeren Belgische media. De middenvelder wordt overgenomen van Hertha BSC en gaat, mits hij de medische keuring doorstaat, een contract tekenen tot medio 2026. Ekkelenkamp laat daarmee onder meer de interesse van Royal Antwerp links liggen. Marc Overmars wilde de voormalig Ajacied graag inlijven, maar ziet hem nu dus naar de concurrent vertrekken.

Club Brugge heeft met Hertha een principeakkoord bereikt over een transfersom van 4,5 miljoen euro. Ekkelenkamp had in Berlijn nog een contract tot medio 2025, maar was niet verzekerd van zijn plek. De rechtspoot speelde tot dusver 22 officiële wedstrijden voor Hertha, waarin hij drie keer trefzeker was. De middenvelder wordt in België gezien als de ideale opvolger van Charles De Ketelaere, die deze week zijn langverwachte transfer naar AC Milan afrondde.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: Ekkelenkamp draait 180 graden en zegt Club Brugge toch last minute af

Ekkelenkamp kon ook kiezen voor het Antwerp van Mark van Bommel en Marc Overmars. Overmars kent de middenvelder nog uit zijn tijd als technisch directeur bij Ajax en had hem graag toegevoegd aan de selectie van The Great Old. Overmars haalde deze zomer met Vincent Janssen al een andere bekende naar de Bosuil. Eerder deze transferperiode werd Ekkelenkamp in verband gebracht met een overstap naar Feyenoord. Ook FC Twente hengelde afgelopen winter naar zijn diensten.

Het debuutseizoen in de Bundesliga werd geen doorslaand succes voor Ekkelenkamp. De middenvelder kwam tot 22 officiële wedstrijden. Vijftien keer werd hij als invaller binnen de lijnen gebracht. Daarin was hij goed voor drie doelpunten. Ajax hield vorig jaar zomer drie miljoen euro over aan de verkoop van Ekkelenkamp. De voormalig jeugdinternational van Oranje komt uit de jeugdopleiding van de Amsterdammers, waar hij te boek stond als groot talent. In het eerste elftal kwam hij echter nooit tot wasdom.

 
Club Brugge
 
Antwerp FC
 
Jurgen Ekkelenkamp
 
Charles De Ketelaere
 
Mark van Bommel

Poll
Zie jij Jurgen Ekkelenkamp slagen bij Club Brugge?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties