Ajax presenteert nieuw marineblauw uitshirt voor seizoen 2022/23
Donderdag, 4 augustus 2022 om 10:26 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 11:29

Ajax heeft het uitshirt voor het seizoen 2022/23 gepresenteerd. De Amsterdammers spelen komend seizoen in een marineblauw shirt met rode en goudgele accenten. De kraag en de randen van de mouwen hebben hetzelfde rode-goudgele patroon. De logo's op het shirt zijn goudgeel, terwijl de kampioenssterren en de adidas-strepen op de mouw rood zijn.

Het shirt kan meteen op veel belangstelling rekenen bij de Ajax-fans. Supporters die toegang proberen te verschaffen tot de webshop komen in een digitale wachtrij te staan. "Het is erg druk, dus je moet helaas even wachten", valt te lezen op de link die Ajax heeft gedeeld bij de presentatie van het shirt. "Zodra je aan de beurt bent krijg je automatisch toegang tot de webshop." Vorig jaar gebeurde hetzelfde bij de presentatie van het derde donkere tenue.

Meer: Hans Kraay kritisch op Schreuder: ‘Dit leidt tot rumoer in de kleedkamer’ | Alfred Schreuder erkent fout: ‘Ik dacht dat dit kon, maar het lukte niet’


De gouden accenten in het uittenue komen ook terug in het nieuwe thuisshirt. Waar het shirt hoofdzakelijk marineblauw is, zal het broekje rood zijn. De adidas-strepen op het broekje zijn blauw, in lijn met het shirt. Aanstaande zaterdag zal Ajax voor het eerst in het nieuwe shirt te bewonderen zijn. Dan neemt de ploeg van Alfred Schreuder het in Limburg op tegen Fortuna Sittard. De presentatie van het derde shirt volgt vermoedelijk eind deze maand.

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Fortuna Sittard
 
Alfred Schreuder

>
Eredivisie
Fortuna Sittard
2
3
Ajax
Deze wedstrijd is eergisteren gespeeld
Poll
Wat vind jij van het nieuwe uitshirt van Ajax?
Mooi
Lelijk
Mwah
Meer nieuws
   
12:10
12:10
'Barcelona en Lionel Messi zijn al maanden in gesprek over een terugkeer'
18
   
11:41
11:41
Perez: 'Zeventien miljoen? Is dat bevestigd? Dat kan toch niet waar zijn!?'
96
   
11:34
11:34
Voormalig cultspits van NAC levert vier jaar later bijna dertig miljoen euro op
4
   
11:24
11:24
'Huntelaar en Hamstra tonen geen enkele interesse meer in Ihattaren'
75
   
10:53
10:53
Ten Hag wil aanvallende opties vergroten en denkt terug aan FC Twente-tijd
85
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties