Schrijf een reactie...
Wijnaldum na heldenonthaal nu ook definitief speler van Roma
Vrijdag, 5 augustus 2022 om 20:05 • Guy HabetsLaatste update: 20:20

Georginio Wijnaldum speelt in het komende seizoen definitief op huurbasis voor AS Roma, zo meldt de club via de officiële kanalen. De huurtransfer hing al weken in de lucht, maar is nu officieel afgerond. De 31-jarige middenvelder heeft daarnaast een goed perspectief gekregen op een langer dienstverband in Rome, al is hij daarbij wel afhankelijk van trainer José Mourinho en de clubleiding. De Romeinen lijken Wijnaldum dus definitief te verlossen uit zijn uitzichtloze situatie bij Paris Saint-Germain.

Georginio Wijnaldum werd donderdag al als een held onthaald op het vliegveld van Rome. Daarna doorliep hij de medische keuring zonder problemen waarna hij de huurdeal tussen PSG en AS Roma definitief kon afronden. L'Équipe meldde eerder al dat Roma in eerste instantie de helft van het salaris van Wijnaldum overneemt. Dat komt neer op zo'n vijf miljoen euro. Als de 31-jarige middenvelder bevalt in de Serie A, kan de club hem voor een transfersom van acht miljoen euro definitief overnemen.

Meer: Wijnaldum onderweg naar Rome: ‘voordelige’ koopoptie afgedongen

Deze koopoptie kan ook verplicht worden voor Roma indien de Italianen zich plaatsen voor de groepsfase van de Champions League, of wanneer Wijnaldum in tenminste de helft van alle Serie A-wedstrijden binnen de lijnen komt. Als één van die die scenario's zich voordoet, krijgt Wijnaldum automatisch een contract tot medio 2025 in Italië. In dat geval komt er direct een eind aan de treurige periode van Wijnaldum bij PSG. In zijn eerste seizoen bij de Parijzenaren kwam Wijnaldum vooral als invaller in actie voor de club. De 86-voudig international van Oranje speelde tot dusver 38 wedstrijden voor PSG, waarin hij drie keer scoorde en drie assists gaf. De Rotterdammer hoopt in Rome zijn basisplaats bij het Nederlands elftal terug te krijgen.

Bondscoach Louis Gaal was eind mei nog keihard voor Wijnaldum. "Ik houd al langer niet meer vast aan het principe van speelminuten. Dat spelers per se moeten spelen bij hun clubs, om in aanmerking te komen voor het Nederlands elftal. Maar vorm vind ik wel belangrijk. Oranje is geen revalidatiecentrum, geen psychotherapeutisch centrum. Je moet leveren en Wijnaldum heeft dat niet gedaan." Wel gaf Van Gaal de middenvelder een goed vooruitzicht. "Als hij zijn normale vorm hervindt, gaat hij gewoon weer spelen. Ik ben een liefhebber van Georginio, maar je moet het wel waarmaken."

 
Serie A
 
Ligue 1
 
AS Roma
 
Paris Saint-Germain
 
Georginio Wijnaldum

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Reacties