Schrijf een reactie...
Van Nistelrooij stalt aankopen bij Jong PSV voor seizoensopener tegen Willem II
Vrijdag, 5 augustus 2022 om 11:47 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 14:59

Sávio en Jarrad Branthwaite staan vrijdagavond aan de aftrap bij Jong PSV in de openingswedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tegen Willem II. De aanwinsten worden door Ruud van Nistelrooij rustig gebracht en hoeven dan ook niet op een basisplaats te rekenen tegen FC Emmen aanstaande zaterdag. De hoofdtrainer benadrukt vrijdag tijdens het perspraatje dat het duel met de Drentenaren niet als tussendoortje wordt gezien. PSV neemt het dinsdag in de return in de derde voorronde van de Champions League op tegen AS Monaco.

"Nee, de naam van een tegenstander doet er helemaal niks toe", blikt Van Nistelrooij in gesprek met het Eindhovens Dagblad vooruit op de seizoensopener tegen FC Emmen. "Ik sla Dick Lukkien hoog aan. Ik heb vorig seizoen gemerkt hoe goed hij zijn team prepareert. De opvatting is duidelijk en dat is nog steeds zo. Het is een ploeg met voetballend vermogen die de tegenstander wil vastzetten. Ik verwacht dat dat dit seizoen wordt doorgezet."

Meer: Van Nistelrooij telt zijn zegeningen: ‘Scenario zoals we geschetst hadden’ | De Jong realistisch na gelijkspel van PSV: ‘Ik wil geen excuses zoeken’

Van Nistelrooij maakt dus van de gelegenheid gebruik om Sávio en Branthwaite bij de beloftenploeg te stallen. Yorbe Vertessen, Carlos Vinícius, Mauro Júnior, Olivier Boscagli en Noni Madueke zijn niet inzetbaar tegen Emmen door uiteenlopende blessures. Verwacht wordt dat Ibrahim Sangaré en Philipp Max gewoon aan de aftrap verschijnen zaterdag. Het tweetal viel afgelopen dinsdag uit tegen Monaco, maar is voldoende hersteld. Ook Vinícius heeft de groepstraining hervat.

"De eerstvolgende wedstrijd is het belangrijkst", aldus Van Nistelrooij. "En daarin willen we het niveau halen dat we gehaald hebben tegen Ajax en Monaco en beter nog. Het gaat puur om elke wedstrijd het niveau omhoog te krijgen. Verbeteren waar we kunnen verbeteren, en zo willen we doorbouwen. En dan doet het er niet toe of het de Johan Cruijff Schaal is of voorronde Champions League of competitiestart. Het is een reeks van wedstrijden waarin we willen groeien."

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

 
Eredivisie
 
Keuken Kampioen Divisie
 
PSV
 
Willem II
 
Ruud van Nistelrooij

>
Eredivisie
PSV
4
1
FC Emmen
Deze wedstrijd is eergisteren gespeeld
Poll
Wat wordt het resultaat bij Willem II - Jong PSV?
Winst Willem II
Gelijkspel
Winst Jong PSV
Meer nieuws
   
12:41
12:41
'Ten Hag en Manchester United identificeren alternatief voor Frenkie de Jong'
10
   
12:29
12:29
'Barcelona onderzoekt contract van Frenkie en dreigt nu met juridische stappen'
137
   
12:10
12:10
'Barcelona en Lionel Messi zijn al maanden in gesprek over een terugkeer'
39
   
11:41
11:41
Perez: 'Zeventien miljoen? Is dat bevestigd? Dat kan toch niet waar zijn!?'
104
   
11:34
11:34
Voormalig cultspits van NAC levert vier jaar later bijna dertig miljoen euro op
5
Meer sportnieuws
Reacties