Schrijf een reactie...
Ajax en Club América akkoord over Sánchez; Verweij meldt transfersom
Vrijdag, 5 augustus 2022 om 17:57 • Wessel AntesLaatste update: 18:12

Ajax en Club América hebben een mondeling akkoord bereikt over de transfer van Jorge Sánchez, zo meldt journalist Mike Verweij via Twitter. De Amsterdammers betalen een vaste transfersom van vijf miljoen euro voor de 24-jarige rechtsback. Daarnaast kan de Mexicaanse club nog vijfhonderdduizend euro aan bonussen verdienen aan Sánchez. Ook heeft América een doorverkooppercentage bedongen.

De Mexicaanse club wilde Sánchez eerst liever niet laten gaan, maar de onderhandelingen liepen volgens De Telegraaf alsnog vrij soepel. Ajax wilde in eerste instantie slechts vier miljoen betalen voor de rechtsback, waarna een tegenbod volgde van zes miljoen. Uiteindelijk is de deal volgens bronnen rondom de Amsterdamse club uitgekomen op een middenweg: vijf miljoen euro. De Mexicaanse club zal hopen dat Sánchez zich de komende jaren goed ontwikkelt in Amsterdam, aangezien dat financieel nog wat extra's kan opleveren.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Sánchez droomt al jaren van spelen in Europa en wilde de overstap naar Ajax dolgraag maken. In de komende week zal hij definitief beginnen aan zijn gewenste avontuur. De rechtsback speelde tot dusver 150 officiële wedstrijden voor Club América, waarin hij twee keer scoorde en acht assists gaf. In 2019 debuteerde Sánchez voor het nationale elftal van Mexico, waarvoor hij tot dusver 21 interlands speelde. Daarin was de verdediger één keer trefzeker. Sánchez is van origine rechtsback, maar kan ook op de linkerflank uit de voeten.

Bij Ajax gaat Sánchez de concurrentiestrijd aan met Devyne Rensch, Sean Klaiber en Youri Regeer. Laatstgenoemde lijkt dit seizoen definitief overgeheveld te zijn naar de hoofdmacht. In tegenstelling tot vele andere jeugdspelers kreeg Regeer afgelopen woensdag een vast rugnummer toegewezen. De achttienjarige middenvelder is zeer multifunctioneel en debuteerde in het afgelopen seizoen als rechtsback tegen PEC Zwolle (3-0 winst). Ook in de afsluitende uitwedstrijd bij Vitesse (2-2) was Regeer rechtsback. Verder lijkt het erop dat de komst van Sánchez een definitief einde betekent voor Klaiber bij Ajax. De Amsterdamse club zou openstaan voor zijn vertrek.

 
Eredivisie
 
Primera Division
 
Ajax
 
América
 
Mexico

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Reacties