Schrijf een reactie...
Dirk Kuijt verschijnt na keiharde nederlaag voor camera van ESPN
Vrijdag, 5 augustus 2022 om 23:35 • Mart van MourikLaatste update: 00:41

Het officiële debuut van Dirk Kuijt als trainer van ADO Den Haag is uitgedraaid op een fiasco. Halverwege het verloren Keuken Kampioen Divisie-duel met Heracles Almelo (4-0) keek de ploeg van Kuijt al aan tegen een 4-0 achterstand. In het tweede bedrijf bleef de schade beperkt en vielen er, mede door een gemiste strafschop van Samuel Armenteros, geen treffers meer. Kuijt spreekt na afloop voor de camera van ESPN zijn teleurstelling uit.

Marko Vejinovic opende de score uit een vrije trap, waarna twee treffers van Samuel Armenteros en een doelpunt van Nikolai Laursen tot de ruststand 4-0 leidden. Halverwege concludeerde analyticus Hans Kraay jr. al dat het vertoonde spel van ADO een 'enorme afgang' was. "Wat doe je als je Kuijt bent? Je moet hopen dat de bus zo snel mogelijk vertrekt. Dit maken ze vandaag never nooit meer goed. Op het middenveld worden ze helemaal suf getikt. Dit is een mega afgang zeg", aldus Kraay halverwege.

Meer: Armenteros en Vejinovic bezorgen Kuijt horrordebuut als hoofdtrainer ADO | Debuut Kuijt verloopt catastrofaal: 4-0 achter bij rust; Hans Kraay jr. schrikt

Na afloop van de wedstrijd erkent Kuijt dat hij meer had verwacht van zijn debuut als hoofdtrainer, maar uiteindelijk wil de oefenmeester geen overhaaste conclusies trekken. "Het is gewoon heel teleurstellend. In de eerste plaats voor de supporters. Daarnaast ook voor de spelers, want die hebben in de afgelopen vijf weken heel goed en hard getraind. Zij hebben zich vandaag niet weten te belonen. Je kan hier verliezen van Heracles, maar de manier waarop is gewoon heel zuur. We hadden wel een kleine storm verwacht. Die storm kwam er ook, maar nadien ging het mis."

"Vlak voor rust hadden wij nog kansen om op 3-1 te komen", vervolgt Kuijt. "In het algemeen was het gewoon niet goed. Veel spelers hadden die niet de vorm die ze in de afgelopen wedstrijden in de voorbereiding hadden. Zo zie je dat je nooit wat kan zeggen over de voorbereiding, maar ik had een heel ander gevoel voorafgaand aan de wedstrijd. Vandaag is zuur en het doet ook wel pijn. Ik vind het heel rot voor de jongens, maar ik heb nog steeds heel veel vertrouwen in deze ploeg. De ambities gaan we zeker niet in de koelkast zetten", besluit de coach.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

 
Keuken Kampioen Divisie
 
ADO Den Haag
 
Heracles Almelo
 
Marko Vejinovic
 
Nikolai Laursen

>
Eerste Divisie
Heracles Almelo
4
0
ADO Den Haag
Vrijdag, 5 augustus 2022 om 20:00
Meer nieuws
   
11:24
11:24
'Huntelaar en Hamstra tonen geen enkele interesse meer in Ihattaren'
9
   
10:53
10:53
Ten Hag wil aanvallende opties vergroten en denkt terug aan FC Twente-tijd
63
   
10:25
10:25
NEC sluit Cillessen na twaalf jaar weer terug in de armen: 'Hij is thuis'
68
   
09:31
09:31
'Kostic staat door concrete belangstelling voor transfer naar top van Serie A'
25
   
09:00
09:00
Van Hanegem: 'Hij viel in bij Feyenoord alsof hij voor het eerst voetbalde'
42
Meer sportnieuws
Reacties