Besiktas en Weghorst geven comfortabele 0-3 voorsprong helemaal weg

Bij Besiktas had trainer Valériën Ismaël opnieuw een basisplaats ingeruimd voor Wout Weghorst, terwijl Leroy Fer bij Alanyaspor in een controlerende rol op het middenveld de wedstrijd aanving. Het duel was slechts drie minuten oud toen de bezoekers de score al wisten te openen. Een hoekschop werd bij de tweede paal slim opnieuw voor goal gekopt door Weghorst, waarna Georges-Kevin N'Koudou van dichtbij hard raak schoot: 0-1.

Besiktas was al snel klaar met de thuisploeg, want binnen twintig minuten slaagde de ploeg van Ismaël erin om de marge te verdubbelen. Hierbij eiste Leroy Fer een negatieve hoofdrol op. De Nederlandse middenvelder vergat uit te stappen in zijn zestienmetergebied, waardoor Salih Ucan geen strobreed in weg werd gelegd en simpel kon binnenschuiven: 2-0. De score werd nog in het eerste bedrijf verder opgevoerd via Rachid Ghezzal, die zelf achter de bal ging staan na een overtreding van Oussama Targhalline op hem in het zestienmetergebied. Vanaf elf meter drukte de vleugelaanvaller vervolgens overtuigend in het dak van het doel af.

Nog in de eerste helft kwam Besiktas met een man minder te staan nadat Uzunhan met zijn hand in het gezicht van Zinedine Ferhat zwaaide. De middenvelder kon door deze overtreding met een tweede gele kaart inrukken. In overtal bracht Alanyaspor de spanning in de wedstrijd in de blessuretijd van het eerste bedrijf toch ineens weer terug. Toen Efkan Bekiroglu een vrije trap met de nodige precisie in de kruising schoot. Alanyaspor ging in de tweede helft op jacht naar de aansluitingsteffer en vond deze in de slotfase dankzij Romain Saiss, die knullig in eigen doel kopte. Dat Besiktas ruim 55 minuten met een man minder speelde, deed de ploeg in blessuretijd uiteindelijk de das om. Ferhat werd onreglementair neergehaald in het zestienmetergebied, waarna Daniel Candeias vanaf elf meter de comeback compleet maakte: 3-3.