Feyenoord weet van geen ophouden en huurt een concurrent voor Bijlow
Maandag, 15 augustus 2022 om 11:54 • Guy HabetsLaatste update: 12:51

Timon Wellenreuther wordt toegevoegd aan het keepersbestand van Feyenoord. Dat weet Kicker met zekerheid te melden. De Duitse doelman wordt door Feyenoord gehuurd van RSC Anderlecht, dat hem vorig jaar ook al voor Willem II liet uitkomen. In Brussel hoeft Wellenreuther niet te rekenen op veel speeltijd en dus kan hij in Rotterdam-Zuid de concurrentiestrijd aangaan met Justin Bijlow.

Wellenreuther is maandag al in Rotterdam om een medische keuring te ondergaan, zo weet Kicker te melden. De goalie zal tot het einde van dit seizoen gehuurd gaan worden. Eerder stelde het doorgaans betrouwbare 1908.nl ook al dat Feyenoord interesse had in de Duitser, hoewel het toen nog niet kon bevestigen dat het om een huurtransfer zou gaan. Wellenreuther is volgens Transfermarkt zo'n 800.000 euro waard, maar Feyenoord heeft dus besloten om niet tot koop over te gaan.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De 26-jarige sluitpost is geen onbekende in Nederland. In 2017 maakte hij een transfervrije overstap van Schalke 04 naar Willem II. In totaal keepte hij meer dan honderd wedstrijden voor de Tricolores. Drie jaar later verkochten de Tilburgers hem aan Anderlecht, waar hij slechts tot 27 optredens kwam. Vorig seizoen werd Wellenreuther tussentijds dus weer uitgeleend aan Willem II, maar hij kon hen niet behoeden voor degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie.

Mocht de transfer doorgang vinden, dan haalt Feyenoord een serieuze concurrent voor Bijlow binnen. Weliswaar is de Oranje-international Arne Slot's eerste keus onder de lat, maar Bijlow is de afgelopen seizoenen zeer blessuregevoelig gebleken. Vorig seizoen alleen al miste de goalie bijna twintig wedstrijden van zijn club. De Israeliër Ofir Marciano moest toen noodgedwongen het Rotterdamse doel verdedigen en als ultiem noodverband werd de Roemeen Valentin Cojocaru gehuurd.

Als Wellenreuther de overstap naar Feyenoord maakt, dan wordt hij de elfde aanwinst van de Rotterdammers. Eerder al werden Danilo, Mats Wieffer, Oussama Idrissi, Jacob Rasmussen, Marcos López, Sebastian Szymanski, Santiago Giménez, Javairô Dilrosun, Igor Paixão en Quinten Timber aangetrokken.

 
Eredivisie
 
Pro League
 
Feyenoord
 
Anderlecht
 
Timon Wellenreuther

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties