Tim Krul weigert testen bij Oranje en kan WK definitief uit zijn hoofd zetten
Woensdag, 21 september 2022 om 19:37 • Guy HabetsLaatste update: 22:08

Tim Krul maakt geen kans meer op een plekje in de WK-selectie van het Nederlands elftal. Dat heeft bondscoach Louis van Gaal woensdagavond gezegd op een persconferentie. De goalie van Norwich City zegde af voor de testen die afgenomen werden met het oog op eventuele strafschoppenseries en dat was voor de keuzeheer reden om een streep door de WK-droom van Krul te zetten.

Er waren zes doelmannen aanwezig bij de testen, maar dat hadden er zeven kunnen zijn. Krul werd ook uitgenodigd door Van Gaal om naast Kjell Scherpen, Justin Bijlow, Remko Pasveer, Andries Noppert, Jasper Cillessen en Mark Flekken op strafschoppen tegenhouden te trainen. "Tim heeft mij echter gebeld om te zeggen dat hij daarvoor past", onthulde de bondscoach. "Ik kan me daar wel iets bij voorstellen, dat hij daarvoor past. Natuurlijk vond ik het jammer, want ik ken ook zijn cijfers als strafschoppenstopper, maar hij past ervoor."

Meer: Kamperman vindt uitleg Clasie over ontbreken bij Oranje ‘geheimzinnig’ | Perez: ‘Hij zal op een of andere manier in beeld blijven bij Van Gaal, toch?’

Dat betekent wel dat een plekje in de WK-selectie definitief aan de neus van de keeper van Norwich voorbij gaat. Een herhaling van het WK 2014, toen Krul in de kwartfinale tegen Costa Rica ingezet werd om strafschoppen te stoppen, zal er dus niet komen. "Hij heeft voor de test afgezegd en was al niet geselecteerd voor de rol als keeper. Als je niet meedoet aan de test, is er ook geen toekomst bij Oranje voor je. Dat is toch niet zo gek? De consequentie is dat hij dus niet bij de WK-selectie zit."

De overige keepers hebben op een aantal vlakken testen uitgevoerd. "Er werden testen afgenomen over reactietijd, de reach en de lengte. Dat is allemaal opgenomen. De vraag is dan wat je met je lichaam kan doen. Uiteindelijk is het voor mij bedoeld om een bevestiging te krijgen van wat ik al gezien heb. Bij Krul zag ik het ook al, dat was het oog van de meester. Nu wil ik een wetenschappelijke onderbouwing hebben, dus meer bevestiging. Dat moet dan leiden tot een voorsprong als we een serie in moeten gaan."

 
Nederland
 
Louis van Gaal
 
Tim Krul

>
UEFA Nations League
Polen
0
2
Nederland
Donderdag, 22 september 2022 om 20:45
Meer nieuws
   
15:15
15:15
Iraans regime censureert Champions League-wedstrijd van dappere volksheld
7
   
15:00
15:00
Lesly de Sa hielp Brian Brobbey fit te worden: 'Hij appte of hij kon komen'
6
   
14:09
14:09
'Cristiano Ronaldo moet hoofdrolspeler worden in 'transfer van de eeuw''
43
   
14:04
14:04
Genomineerde Mané duidelijk over winnaar Ballon d'Or: 'Heilig van overtuigd'
19
   
14:00
14:00
Unibet: een odd van 2.45 voor een doelpunt van Santiago Giménez
0
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties