Het volgende feest
begint over
:
:
:
Days
Hours
Mins
Secs
Japan
Japan
vs
Costa Rica
Costa Rica
Engeland-ster moet vrezen voor WK in Qatar: race tegen de klok
Donderdag, 6 oktober 2022 om 15:55 • Wessel AntesLaatste update: 18:13

Het is nog maar de vraag of Kyle Walker in november onderdeel is van de Engelse selectie tijdens het WK in Qatar. De rechtsback van Manchester City viel tijdens de stadsderby tegen Manchester United (6-3 winst) van afgelopen zondag geblesseerd uit met een buikblessure. Inmiddels is Walker geopereerd, maar is het nog maar de vraag wanneer de pijlsnelle verdediger fit is.

City-manager Josep Guardiola gaf tijdens de persconferentie na de overwinning op FC Kopenhagen (5-0) aan dat Walker er nog weken uit zal liggen. Een precieze tijdsduur, gevraagd door de nieuwsgierige Engelse journalisten, kon hij echter niet geven. "Ik weet het niet. Ik kan echt niet meer zeggen dan dit. Kyle ligt er nu een tijdje uit, maar ik hoop dat hij het WK gaat halen. Datzelfde gun ik Kalvin (Phillips, red.), want ik weet hoe belangrijk zo'n toernooi voor een speler is." Phillips kampt momenteel met een schouderblessure.

Afgelopen dinsdag werd Walker geopereerd en via Twitter liet de rechtspoot weten dat alles goed is verlopen. "Als spelers moeten we accepteren dat blessures horen bij het spelletje waar we van houden. Ik focus me nu op mijn herstel en hoop snel weer volledig fit te zijn." Walker zal in ieder geval de topwedstrijd tussen Liverpool en City op Anfield missen. Op 16 oktober nemen de Engelse grootmachten het tegen elkaar op in de Premier League.

Voor bondscoach Gareth Southgate, die momenteel onder vuur ligt in Engeland door de slechte prestaties van the Three Lions, zou het ontbreken van Walker een absolute aderlating zijn. De verdediger van City is vrijwel altijd basisspeler bij Engeland, als een van de drie centrale verdedigers. Walker speelt al sinds 2011 voor de nationale ploeg van Engeland, maar was er tijdens het teleurstellende WK van 2014 ook al niet bij vanwege een blessure. Tijdens het WK in 2018 was Walker wel basisspeler in Rusland.

 
Premier League
 
Champions League
 
Wereldkampioenschappen
 
Engeland
 
Manchester City

>
Premier League
Liverpool
1
0
Manchester City
Zondag, 16 oktober 2022 om 17:30
Meer nieuws
   
00:30
00:30
UniBoost: een odd van 50.00 voor een zege van Oranje op Qatar!
0
   
23:33
23:33
Eden Hazard vol ongeloof na vraag van Egyptische journalist over gewicht
14
   
23:11
23:11
Derksen: 'Hij is altijd boos, maar ik zou hem eerder inzetten dan Simons'
29
   
22:32
22:32
WK-blog: Messi slaat toe en houdt WK-droom van Argentinië levend
58
   
22:29
22:29
Het WK van 2022: het programma, alle uitslagen en de standen
30
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties