Schöne bezorgt NEC met fantastische uithaal eerste zege sinds 14 augustus

Beide ploegen werden gevaarlijk in de openingsfase van de wedstrijd. Zo kreeg NEC via Magnus Mattsson al na twee minuten een aardige kans, maar de Deen zag zijn schot geblokt worden door Alex Bangura. Cambuur kreeg de eerste grote mogelijkheid na ruim twintig minuten spelen. Mitchell Paulissen stuurde Sylvester van der Water diep, waarna Jasper Cillessen besloot om uit te komen. Van der Water probeerde de bal over de NEC-doelman heen te stiften, maar Cillessen kreeg er nog net een hand achter.

Meer: Bekerfinale Feyenoord - NEC: dit zijn de vermoedelijke opstellingen

Een kwartier voor rust zag Oussama Tannane zijn poging gered worden door João Virginia, maar de Portugese doelman moest even later wél vissen na een afstandsschot van Schöne. De middenvelder besloot vanaf ruim 25 meter uit te halen en schoot de bal verwoestend in de linkerbovenhoek: 0-1. De Nijmegenaren bleven Cambuur ook na rust onder druk zetten. Virginia moest tot vier keer toe in actie komen om de achterstand niet verder op te laten lopen, wat de Portugees ook lukte.

Invaller Pedro Marques leek in de zeventigste minuut de uitgelezen mogelijkheid te krijgen om de voorsprong te verdubbelen, maar de aanvaller kopte van dichtbij naast. De grootste kans van de tweede helft was voor Jamie Jacobs van Cambuur. Bangura stoomde op vanaf de linkerflank en zag de invaller bij de tweede paal vrijstaan. De linksback gaf de bal hard en laag voor op Jacobs, maar laatstgenoemde schoot voor een vrijwel leeg doel over. Die misser kwam hem en Cambuur uiteindelijk duur te staan, wat in de slotfase werd niet meer gescoord.