Heracles Almelo heeft geen kind aan TOP Oss en verstevigt koppositie

De toeschouwers in het Erve Asito zagen Heracles vanaf het begin domineren. Zo probeerde Marko Vejinovic het met een schot en dacht Sven Sonnenberg zijn ploeg op voorsprong te zetten, voordat zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Na een kwartier spelen stelde Hansson collega-aanvaller Samuel Armenteros in staat om te scoren. De Zweed had zijn vizier echter niet op scherp staan en schoot naast.

Even later was het alsnog raak via Schoofs. De Belg profiteerde van miscommunicatie bij de bezoekers en kopte de 1-0 uit een hoekschop binnen. Een kleine twee minuten later verdubbelde Schoofs de score. De middenvelder was het alertst uit wederom een hoekschop, nadat er op kolderieke wijze werd uitverdedigd door Oss: 2-0. Heracles had geen kind aan de bezoekers en kwam via Thomas Bruns nog bijna op 3-0, maar zijn schot vloog maar net over.

Tien minuten na rust was Heracles wederom de ploeg die voor gevaar zorgde. Ruben Roosken gaf de bal vanaf de linkerflank voor op Nikolai Laursen, die de bal net niet wist te raken. Na een uur spelen kwam de beslissing er wel. Nadat Bruns onderuit werd gehaald in het zestienmetergebied, wees scheidsrechter Sander van der Eijk naar de stip. Hansson faalde vervolgens niet: 3-0. Een kwartier voor tijd leek Schoofs even voor zijn derde treffer van de avond te zorgen, maar zijn kopbal uit een hoekschop ging naast. Beide ploegen vonden het in de slotfase welletjes en maakten weinig aanstalten om nog voor een doelpunt te gaan. Oss kwam uiteindelijk tot slechts één schot in de hele wedstrijd.