Het volgende feest
begint over
:
:
:
Days
Hours
Mins
Secs
Japan
Japan
vs
Costa Rica
Costa Rica
Kwakman licht 'meesterzet' van Van Gaal bij goal Gakpo uit: 'Hij is daar altijd'
Dinsdag, 22 november 2022 om 10:51 • Tom RofekampLaatste update: 15:23

Kees Kwakman vindt dat de rol van Davy Klaassen in de openingstreffer tegen Senegal niet miskend moet worden. Volgens de analist eiste de invaller van Oranje dermate veel aandacht op, dat Cody Gakpo vrij kon komen om de 0-1 binnen te koppen. "Klaassen is daar altijd", aldus Kwakman bij WK-praat op ESPN.

Meer: Wijziging bij Oranje tegen Ecuador? ‘Ik zit dicht tegen de basis aan’ | Steven Bergwijn is het oneens met journalist en wil niets weten van vormcrisis

Lang leek het Nederlands elftal op een 0-0 gelijkspel af te stevenen in Doha, tot Gakpo vijf minuten voor tijd voor de bevrijding zorgde. "De loopactie was schitterend getimed, echt een prachtige goal", zo oordeelt Arnold Bruggink. "Dit is normaal een bal die hij zelf geeft", verwijst presentator Vincent Schildkamp naar de voorafgaande assist van Frenkie de Jong. Kwakman voegt daarop toe dat Gakpo wist dat De Jong de bal had, zoals de aanvaller van PSV na afloop aangaf voor de camera van de NOS.

De analyticus wil echter ook het belang van een teamgenoot benadrukken. "En Klaassen hè, die is daarin toch altijd wel belangrijk. Want die stond ook in de zestien met Memphis, waardoor Senegal keuzes moest maken en Gakpo vrijkomt. Die (Klaassen, red.) is daar altijd." Klaassen, die na 79 minuten binnen de lijnen kwam voor Steven Bergwijn, verzorgde diep in de blessuretijd zelf het slotakkoord. Daarmee bezorgde hij Nederland de koppositie in Groep A.

Kwakman noemt de openingstreffer tot slot 'een Luuk de Jong-goal'. "Het was misschien wel een moment in de wedstrijd waarop je Luuk de Jong al wel had verwacht", reageert Schildkamp, die daarop Van Gaals uitleg aanhaalt waarom hij niet koos om een traditionele pinchhitter in te brengen. "Hij zei 'Ik weet dat Gakpo dat gevoel om daar te komen ook heeft'. Het is vervelend om te zeggen bijna, maar ook daar had hij weer gelijk in", aldus Schildkamp.

 
Wereldkampioenschappen
 
Nederland
 
Davy Klaassen
 
Cody Gakpo
 
Luuk de Jong

>
World Cup
Senegal
0
2
Nederland
Maandag, 21 november 2022 om 17:00
Poll
De kwaliteiten van Davy Klaassen worden onderschat
Eens
Oneens
Meer nieuws
   
00:30
00:30
UniBoost: een odd van 50.00 voor een zege van Oranje op Qatar!
0
   
23:33
23:33
Eden Hazard vol ongeloof na vraag van Egyptische journalist over gewicht
14
   
23:11
23:11
Derksen: 'Hij is altijd boos, maar ik zou hem eerder inzetten dan Simons'
30
   
22:32
22:32
WK-blog: Messi slaat toe en houdt WK-droom van Argentinië levend
58
   
22:29
22:29
Het WK van 2022: het programma, alle uitslagen en de standen
30
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties