Het volgende feest
begint over
:
:
:
Days
Hours
Mins
Secs
Japan
Japan
vs
Costa Rica
Costa Rica
Politie arresteert Mohamed Ihattaren wegens ernstige bedreiging
Dinsdag, 22 november 2022 om 18:28 • Wessel AntesLaatste update: 20:13

De politie in Utrecht heeft dinsdagmiddag Mohamed Ihattaren gearresteerd wegens een ernstige bedreiging, zo meldt De Telegraaf. De arrestatie vond plaats bij een huis in Utrecht waar de twintigjarige middenvelder op dat moment verbleef. Agenten in uniform en in burger voerden Ihattaren uiteindelijk af naar een politiebureau. Het is op dit moment nog niet bekend wie de linkspoot bedreigd zou hebben en waarom. De aangifte van het slachtoffer zal in de komende dagen onderzocht worden. Ihattaren blijft tijdens dat onderzoek hoogstwaarschijnlijk in de cel.

De arrestatie is een nieuw dieptepunt in een reeks van incidenten rondom Ihattaren. Ajax meldde deze zomer dat Ihattaren 'niet fit was' voor het trainingskamp in Oostenrijk. De Telegraaf verwees dat nieuws nog geen dag later naar de prullenbak, en onthulde dat de linkspoot slachtoffer was van bedreigingen en intimidatie uit het criminele circuit. Daardoor verscheen Ihattaren enkele weken niet op de club. Begin augustus hervatte hij zijn individuele training weer, maar ondertussen verschenen er steeds meer details over de dreigingen rondom zijn persoon. Volgens misdaadverslaggever John van den Heuvel zou Ihattaren onder meer leden van de mocromaffia in een door Ajax beschikbaar gestelde auto hebben laten rijden.

Meer: Advocaat Ihattaren meldt zich met statement: ‘Weer in vrijheid gesteld’ | ‘Logisch dat Juventus een dossier opbouwt om van Ihattaren af te komen'

Het ging van kwaad tot erger. Eind september ging de peperdure Porsche Panamera van Ihattaren in vlammen op in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Een week daarvoor was zijn broer ook al slachtoffer van vermoedelijke brandstichting. Het nieuws van de autobrand verscheen op dezelfde dag als waarop Ihattaren bekend had gemaakt in het huwelijksbootje te zijn gestapt met TikTok-ster Yasmine. Zij zou volgens De Telegraaf de voornaamste reden zijn van de bedreigingen. Nu zou Ihatteren zich zelf schuldig hebben gemaakt aan bedreigingen.

Ajax bevestigde eind vorige maand middels een officieel persbericht dat de koopoptie op Ihattaren niet gelicht zal worden. De vleugelspeler annex aanvallende middenvelder werd sinds januari 2022 gehuurd van Juventus, en had voor twee miljoen euro definitief overgenomen kunnen worden van la Vecchia Signora. Ihattaren speelde uiteindelijk slechts één duel in Ajax 1.

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Juventus
 
Mohamed Amine Ihattaren

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties