Het volgende feest
begint over
:
:
:
Days
Hours
Mins
Secs
Japan
Japan
vs
Costa Rica
Costa Rica
Rick Karsdorp meldt zich vanwege psychische klachten af voor trainingskamp
Dinsdag, 22 november 2022 om 20:50 • Jonathan van HaasterLaatste update: 20:50

Rick Karsdorp heeft zich vanwege psychische problemen afgemeld voor het trainingskamp van AS Roma, zo weet journalist Gianluca Di Marzio te melden. Met een doktersverklaring heeft de Nederlander laten weten dat hij niet mee kan gaan naar Japan, waar de Romeinen het trainingskamp beleggen. Karsdorp speelde zijn laatste wedstrijd voor Roma tegen Sassuolo (1-1). Daarin kwam hij als invaller binnen het veld maar lieten zijn prestaties te wensen over. Na afloop van dat duel was trainer José Mourinho woedend.

De selectie van Roma stapte dinsdag op het vliegtuig naar Tokio en doet dat naast de WK-gangers ook zonder Karsdorp. Na afloop van het duel met Sassuolo, een kleine twee weken geleden, haalde Mourinho keihard uit naar Karsdorp, zonder daarbij direct zijn naam te noemen. "De inzet van het team werd verraden vanwege de houding van een onprofessionele speler. Hij verraadde alle anderen. Een fout hoort bij het spel, maar ik had zestien spelers op het veld en vond er één niet leuk. Ik zei de speler dat hij in januari maar een ander team moest gaan zoeken."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De spelers van Roma kregen vorige week vrij wegens de WK-break en moesten zich eigenlijk afgelopen zondag weer melden op de training. Karsdorp deed dat dus niet, waardoor Mourinho zijn zin lijkt te krijgen en de ex-Feyenoorder in januari inderdaad op zoek moet gaan naar een ander team. De rechtsback heeft aan interesse geen gebrek: Juventus, AC Milan, Bologna, Olympique Marseille en Olympique Lyon zouden Karsdorp allemaal nauwlettend in de gaten houden. Een terugkeer naar Nederland zou ook niet volledig uitgesloten worden, al is Roma alleen bereid om mee te werken aan een verkoop of huur met optie tot koop.

De Italiaanse club is op haar beurt bezig om een geschikte vervanger van Karsdorp te vinden, waarbij Héctor Bellerín van Barcelona nadrukkelijk wordt genoemd. De 27-jarige Spanjaard ligt tot medio 2023 vast in Spotify Camp Nou, waardoor de Catalanen niet al te hoog in de boom zullen gaan zitten wat betreft een transfersom. Met rechtsback Zeki Celik heeft Mourinho ook al een back-up in huis. Karsdorp kwam in de zomer van 2017 voor zestien miljoen euro over van Feyenoord en speelde sindsdien 122 wedstrijden voor Roma.

 
Serie A
 
AS Roma
 
Rick Karsdorp
 
José Mourinho

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties